Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Tuesday 10 March 2015

Biobaza Beauty Mix micelarnih vodica s infuzijom kamilice i krastavca

Bok!

Nakon gotovo mjesec dana korištenja i mnogih oprečnih mišljenja, tuđih i vlastitih, o ovom proizvodu odlučila sam napisati i sama recenziju o Biobaza Beauty Mix micelarnih vodica s infuzijom kamilice i krastavca.




Pojava micelarnih vodica napravila je svojevrstan bum u beauty svijetu i mnogim djevojkama postala osnova rutine čišćenja lica a ni sama nisam iznimka. Micelarnom vodom uklanjanje svakog makeup-a potrajat će tek nekoliko sekundi a iritacije su svedene na minimum ili ih uopće nema, ovisno o tome izaberete li proizvod koji će odgovarati vašoj koži.

Proizvođač na samoj bočici navodi sljedeće:

"Mix micelarnih vodica idealan je za čišćenje lica i uklanjanje šminke. Zahvaljujući jedinstvenoj formuli s vodenim infuzijama kamilice i krastavca te hijaluronskoj kiselini, Mix micelarnih vodica temeljito čisti kožu, a pritom je njeguje, hidratizira i ostavlja mekom i osvježenom. Nakon primjene ne ostavlja osjećaj zatezanja te je ugodan za sve tipove kože."

Također navode upozorenje da uslijed preosjetljivosti treba prekinuti s upotrebom.

SASTAV: AQUA, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, XYLITOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) JUICE, CAPRYLYL GLYCOL, POLYSORBATE 20, MARIS SAL, SODIUM HYALURONATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, LIMONENE.

Ljubitelj sam Biobaze kao brenda jer je riječ o prirodnoj kozmetici koja nije testirana na životinjama, izbjegavaju konzervanse, iritanse, umjetne mirise (parfeme) i bojila u svojim proizvodima i radi se o hrvatskoj proizvodnji.

Biobaza Mix micelarnih vodica dolazi u bočici zelene boje, dok je tekućina bezbojna, zanimljivo zapakirana u količini od 500ml što je prilično izdašno. Miris je osvježavajuć i jako lijep primjer dobro izbalansiranih aroma kamilice i krastavca. Svoj primjerak kupila sam u dm-u za 49,90kn. Možda se do sad niste susretale s ovakvim pakiranjem ali meni je jako zanimljivo i praktično i ne mogu reći da imam problema s prskanjem proizvoda što sam pročitala u nekoliko komentara do sad.

Pokušala sam složiti kolaž fotografija na kojima demonstriram upotrebu. :)



Moji dojmovi o ovom proizvodu varirali su od ogromnog razočaranja zbog prevelikih očekivanja do potpunog prihvaćanja zbog toga što se moja koža postepeno navikla na ono što mi je u početku smetalo a, kako sam pročitala u recenziji na blogu Fantazija, to je morska sol u sastavu.
Prvo korištenje izazivalo mi je peckanje na koži a posebno na očima iako peckanje nije bilo popraćeno iritacijama, samo je bilo prilično nelagodno. Da nisam saznala kako je riječ o soli sigurno bih prestala s korištenjem istog trena ali ovako sam dala priliku koži da se navikne jer isti osjećaj imam svako ljeto kad se moje tijelo susretne s morskom vodom prvi put nakon dugo vremena.
Nakon tjedan dana peckanje je potpuno izostalo i sad rado koristim ovaj proizvod jer osim što se pokazao kao jako dobar čistač sviđa mi se i osjećaj osvježene kože pogotovo u sklopu moje jutarnje rutine njege lica.

Osim na svojoj koži testirala sam micelarnu na koži svog dečka. Njegova je koža toliko osjetljiva i suha da se često peruta u krupnim ljuskicama nakon čega ostaju crvene ranice pogotovo na tjemenu na kojemu (više) nema kose. Biobazina micelarna bila je jedina stvar koju je ikad pristao koristiti zbog ugodnog mirisa i osjećaja na koži. Primjetila sam da se crvenilo gotovo potpuno povuklo nakon nekoliko korištenja kao i to da nije dolazilo do novih ranica. Veliki plus!

S obzirom na to koliko se sporo troši bočica će mi potrajati mjesecima pa smatram ovu kupovinu dobrim ulaganjem a o tome koji će se noviteti pojaviti na tržištu dok micelarna ne dosegne dno ovisit će moja ponovna kupovina. :)

Jeste li probale Biobaza Mix micelarnih vodica? Biste li pristale dati priliku nekom proizvodu iako vam u početku ne odgovara?



24 comments:

  1. Čim sam vidjela naslov posta, odmah sam morala pročitati tvoje mišljenje. I ja volim Biobazu i skoro sve njihove proizvode, i jako sam se nečkala oko ove micelarne. Sada bi joj možda i mogla dati priliku, jer tako je i meni bilo par puta sa proizvodima koji sadrže morsku sol. Uskoro sam pri krajku sa Garnier-ovo micelarnom, pa tko zna, možda i kupim ovu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti sol u sastavu neće biti problem sigurna sam da ćeš biti zadovoljna. Meni je Garnierova bila prva micelarna i postavila je ljestvicu prilično visoko! :)

      Delete
  2. Ja već odavno planiram da probam Garnier micelarnu vodicu ali nikako da je kupim. Imam mnogo problema sa kožom i aknama pa me strah da je probam. Mislim da bi mi i sol bila veliki problem što se ove vodice tiče. Definitivno ću sačekati da mi se koža oporavi, pa onda da probam i ja napokon neku micelarnu vodicu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš uspjeti oporaviti kožu a onda lako za micelarne vode, sve će biti dobre :D

      Delete
  3. Moje mišljenje znaš tako da neću o njemu :D Svaka čast na ustrajnom korištenju i drago mi je što su ti se oči navikle i što te više ne pecka te što odgovara koži tvog dečka. Odlična recenzija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, zapravo si zaslužna za moju ustrajnost jer mi ne bi palo na pamet da je riječ o morskoj soli koja me uvijek na prvu iritira ali kasnije se naviknem pa je tako, na sreću, bilo i s ovom micelarnom. :)

      Delete
  4. Moram priznati da me malo plaši ovo peckanje... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bome i mene je plašilo :D Ali bilo mi je nekako žao baciti proizvod a da mu ne dam priliku da se pokaže kroz malo duži period i ispalo je super! :)

      Delete
  5. Odlična recenzija! Jako mi se sviđa ambalaža same micelarne, mislim da je pumpica izuzetno praktična i inovativna :). Sviđa mi se kombinacija krastavaca i kamilice, vjerujem da odlično djeluje na kožu. Što se tiče soli, super što ti se koža privikla i što si ustrajala u upotrebi. Ja uglavnom odmah odbacim proizvod na prvu negativnu reakciju, a sada vidim da bi ipak nekim proizvodima možda i trebala dati drugu šansu ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) Koža mi od puberteta više nije tako osjetljiva pa joj ponekad priuštim eksperimentiranje i u ovom slučaju se isplatilo. :)

      Delete
  6. Uh, nekako ne znam da li bih tjedan dana mogla trpiti peckanje na licu i očima, nisam toliko hrabra moram priznati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da sam kojim slučajem pričekala više recenzija prije kupovine vjerojatno ne bih kupila ovu micelarnu ali kad je mi je već bila na raspolaganju, i to bez alternative, bilo mi je žao odustati od isprobavanja. :)

      Delete
  7. Mislim da svi spominju ovo peckanje o svojim recenzijama :D Imam ovu micelarnu doma, koristim ju kojih tjedan-dva i definitivno je i mene peckala na početku, pakao u bočici. Ali sad je sve okej. Od svih micelarnih na tržištu, meni je ipak najdraža bila Bioderma Sebium. Jesi probala Corine de Farme micelarnu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tvoja koža navikla na ovu sol :D Biodermina micelarna mi je na wish listi i kad tad ju namjeravam nabaviti ali osim ove i Garnierove micelarne nisam probala niti jednu. Još! :)

      Delete
  8. Ja je nisam koristila, koristila samo Garnier micelarnu i super mi je, razmisljala sma samo mixinu probati, ali sam na snizenju nasla garnier pa sad iam zalihe, tako da necu uskoro ista novo probati. Procitala sam par pozitivnih recenzija o ovoj micelarnoj,ali malo mi smeta ta morska so u proizvodu koji se svakodnevno koristi na licu, plasim se da bi moje obraze iritiralo i isusilo :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja koža je isto suha ali nisam osjetila isušivanje od ove micelarne, dapače baš mi je lijep osjećaj hidratiziranosti nakon. :) Garnierova micelarna mi je bila odlična a po kritikama mi se čini da je bolja od Mixe ali svejedno moram reći da bih rado voljela probati sve s vremenom. :D

      Delete
  9. Iskreno, potajno sam se nadala pozitivnoj recenziji, ali opet to peckanje me odbija, al ovi sastojci me privalače, izuzev soli i sad sam ko neki s&m freak i ne znam jel da nabavim il ne..muko moja, a Garnierova mi je pri kraju. Inače micelarnu ni ne koristim za oči, tak da to nije problem, jedino mi reci jel ti isušilo kožu? Ne znam jel mi promaklo ili nisi napisala, sva sam freaky oko ove micelarne. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, znam, teško je odlučiti u moru micelarnih a ova je stvarno primamljiva! Nisam osjetila isušivanje ni ikakve negativne posljedice nakon tih par dana peckanja, baš naprotiv, moju kožu lijepo hidratizira uz čišćenje. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. :D

      Delete
  10. Kao kada si opisala stanje kože mog dečka- na čelu se jako, jako ljušti, ucrveni i oseća peckanje. Što se proizvoda tiče, za sada (pu, pu, pu) nisam imala neke preterane burne reakcije na koži, tako da svakom proizvodu dam nekoliko šansi, ali kao što si napisala, sve je to za kožu stvar navike, dok se privikne na nov režim nege, treba malo vremena. Pakovanje miceralne mi se jako dopada, baš je interesantno :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najgore kod dečka mi je što ga je teško nagovoriti na korištenje bilo kakvih proizvoda pa sam se iznenadila što je na ovo pristao i ispalo je super. :) Istina, pogotovo ako je riječ o prirodnim proizvodima ponekad im se isplati dati priliku. Ova micelarna je baš fora. :D

      Delete
  11. Ako se meni nešto svidi, to će na meni proradit makar mi oči ispale znaš :D ahahhahah Al ja san takva sama od sebe tvrdoglava eto :) Lipa mi ova izgleda, mmmmmmm morska sol :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da sam i ja to napravila s ovom micelarnom, baš sam htjela da mi se svidi i sad smo si dobre! :D

      Delete
  12. Ova morska sol me baš zaintrigirala premda nisam baš nešto luda za micelarnim otopinama i sve su me dosad ostavile ravnodušnom, osim Bioderme sensibio koju trenutno koristim i baš mi odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morska sol baš nevino djeluje na listi sastojaka pa nisam ni slutila da bi mogla biti tako peckajuća ali bitno da je sad sve ok. :) Mislim da je Bioderma sljedeća na redu za isprobavanje, sigurno je odlična kad tebi za suhu i osjetljivu kožu odgovara.

      Delete