Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Wednesday 31 December 2014

Essence, Catrice & Eveline eyeliner

Hello girls!

Danas sam vam pripremila usporedbu tri crna tuša koja posjedujem i jednostavan look s pobjednikom!
U mom životu eyelineri imaju važnu ulogu jer bez tuša na očima izgledam kao mrtvac ili barem kao jako bolesna, neispavana osoba a to je zadnje kako djevojka želi izgledati. Voljela bih da pretjerujem kad to kažem. :D Najveći mi problem zapravo stvaraju podočnjaci koji su jako izraženi i plavo-ljubičasto-crvenkasto-crni s primjesama zelene ;) i nisam još našla proizvod koji bi ih uspio zakamuflirati, ako imate kakav savjet molim vas da se ne ustručavate podjeliti ga sa mnom! Imam dojam da lijepo izvučenim eyelinerom vizualno uspijem skrenuti pažnju s podočnjaka i postići odmorniji izgled. Koristim eyelinere godinama, preferiram tekuće jer mi se oni u obliku flomastera nisu pokazali kao dovoljno jaki, želja mi je probati gel verzije što ću ispuniti sljedeće godine, nadam se.

Natjecatelji su: Essence Liquid Ink Eyeliner, Catrice Ultra Fine 010 Ink Eyeliner i Eveline Celebrities Eyeliner, svi odreda crni poput ebanovine :)



Essence i Catrice imaju četkice podjednake debljine, meke i po meni idealne za optimalnu debljinu linije dok Eveline ima jako tanku i preciznu četkicu, meni je pretanka i nije mi se pokazala kao najsretnije rješenje dok bi djevojkama koje žele suptilnije naglasiti oči vjerojatno bolje odgovarala.

Essence tuš sadrži 3ml tekućine, u jednostavnom je pakiranju crne boje sa srebrnim čepom, rok trajanja mu je 6 mjeseci od otvaranja i u DM-u sam ga platila oko 20kn, možda koju kunu više ili manje. Odlučila sam se za verziju koja nije vodootporna jer mi ne trebaju zezancije s odstranjivanjem a kako nemam masne ni spuštene kapke sasvim mi se dobro drži dok ga ne odlučim skinuti.

Catrice eyeliner je u duplo većoj dozi od 6ml i po cijeni od 23, 90kn (u Mulleru) zapravo jeftiniji proizvod, sličnog vizualnog izgleda, meni malo ljepšeg, i gotovo identične četkice međutim različit kvalitetom. Jedva sam čekala da ga probam, nakon Essence tuša sam se zaželjela promjene, ali nisam se oduševila. Iako se jednako lako nanosi, lijepo leži u ruci, tekstura mu je vodenastija i nakon nekoliko sati "repić" tuša ima tendenciju opadati u komadićima a dio na kapku blijediti.

Eveline Celebrities mi je bio na wish listi skoro godinu dana pa kad sam ga našla na policama Didaco Shopa u Banja Luci nisam pitala za cijenu...koja je 6,60KM ili oko 27kn. :) Količina je vjerojatno napisana na papiriću koji je bio priložen uz tuš ali ja ga, naravno, više ne mogu naći. Kistić mu je kao i kod ostalih proizvoda idealne pokretljivosti ali puno tanji, baš za tanke taaaanke linije koje možete podebljavati po želji ali meni je draže kad je ta četkica ipak nešto deblja. Zamolila sam frendicu da mi ga poslika jer je stvarno preslatko upakiran i fotogeničan proizvod, hvala Lidač! :*



O ovom proizvodu sam čitala mnoge pozitivne recenzije međutim nije ispunio moja očekivanja. Ne znam jesu li stvari pošle po krivu zbog toga što meni taj tuš iz nekog razloga ne odgovara ili proizvodi koji dolaze na balkansko tržište nisu tako kvalitetni ali ne mogu iz jednog poteza povući lijepu liniju, tekstura je opet nekako vodenasta i zahtjeva nadogradnju, s druge strane jako brzo blijedi repić a skidanje je mukotrpna borba.

Ponovit ću kupnju Essence eyelinera jer nemam nikakvu zamjerku na njega, odgovara mi cijenom, kvalitetom i trajnošću dok su ostala dva tuša solidna ali ne dovoljno dobra.

Vrijeme je blagdana, šljokice izbijaju sa svih strana, sve blješti i šljašti što mi se jako sviđa ali na fotkama koje slijede jedan je od mojih uobičajenih, svakodnevnih lookova s tušem u prvom planu što više odgovara ovoj recenziji. :)



Proizvodi koje sam koristila:
- La Roche-Posay Hydreane BB krema Teinte Light
- Catrice Camouflage Cream 010
- Max Factor Lasting Performance 101 Ivory Beige
- Avon Glow Illuminating Bronzer Duo Light Bronze
- Avon baza za sjenila Light Beige
- Avon Not So Neutral 8 u 1 paleta sjenila
- Essence Liquid Ink Eyeliner
- Essence Lash Princess maskara
- Avon Smoke Diamond olovka za oči
- Essence Lipliner 07 Cute Pink
- Avon Rosewine ruž

Nadam se da vam je ova recenzija bila od koristi ukoliko planirate kupnju eyelinera. Sad se idem uvaljati u šljokice kako bih što sjajnije pristupila dočeku! ;)

Kakva su vaša iskustva s eyelinerima? Imate li nekog favorita kojeg biste preporučili?

Želim vam svima Sretnu i uspješnu Novu 2015, puno zdravlja, sreće i dobrih prijatelja!

36 comments:

  1. meni je najbolji tus ovakav od essence kao tvoj samo u vodootpornoj verziji jer mi cesto suze oci i imam spustene kapke, njega definitivno preporucam. eveline sam probala ali mi je prevoden

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj vodootporni ću sljedeći probati, čisto za promjenu, vjerujem Essenceovim tuševima! :)

      Delete
  2. Odavno imam želju da kupim Eveline tuš, ali nemam Didaco u blizini, tako da će ta želja ostati neispunjena dok ne nađem neki :D Essence tuševe i sama voli, i koristila sam baš taj i bio mi je super, s obzirom da i nisam toliko vješta sa tušem. Pretpostavljala sam da će Catrice tuš biti bolji od Essence-a, ali pogrešno sam pretpostavila :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Essence je pomeo konkurenciju :) Eveline me blago razočarao a baš fancy izgleda :)

      Delete
  3. Eveline mi je definitivni favorit među tuševima drogerijskog ranga koje sam do sada probala, Essencov sam kupila sad čeka da dođe na red za isprobavanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti ne bude predebela četkica nakon Evelinovog bit će ti još bolji teksturom i trajnošću! ;)

      Delete
  4. Isprobala sam ovaj Essence tuš,solidan je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ga ne mjenjam više! Ok, voljela bih isprobati Aurin gel ako još bude u ponudi kad sljedeći put budem išla u BiH :)

      Delete
  5. Ja sam imala laganu alergiju na Essenceov i na Catriceov tus, prvo su me peckali kapci pri nanosenju, pa mi se tu uz trepavice pocela malo ljustit koza da bi mi na kraju otekli kapci, nazalost samo je Maxitrol mast za oci rijesio to al uspjesno i brzo. Dok mi je Eveline tuš odličan, sad ga koristim i super je, ponovo ću ga kupiti, možda bi voljela da je malo tanji i precizniji al za to cu nac i neki dobri tus u flomasteru. Da napomenem, i sjajila za usna i od Essence i od Catrice me peckaju tako da ja definitivno zaobilazim njihove tekuce proizvode :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, loša sreća, baš mi je žao! Ne mogu zamisliti tanju i precizniju četkicu od Evelinove, meni je to turbo tanko! :D

      Delete
  6. Meni su essence tuševi nešto predivno, oni su zapravo i započeli moju opsjednutost essenceom, uz nromalno ,njihove maskare. Osim što se njima lako rukuje i što traju, uz cijenu meni nema boljih. Iako sam se nedavno bacila na alverde gel tuš i moram ti ga preporučit. Od proizvoda kupljenog iz hira da se proba, posta mi je neizostavan dio rutine. Još k tomu, cijena od 20ak kn. :) Uh ženo draga, ti si meni i ovako prekrasna, bolje da nisi stavljala šljokice, da ne padan u nesvist na silvestrovo hahah ;D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su njihovi tuševi isto bili prvi susret s brandom! Baš me zanima Alverade gel, moram vidjet drže li ga u našem malom dm-u, super je cijena, nisam oduševljena s izdvajanjem previše love za takve sitnice :)
      Hahaha, hvala, ludo jedna, čim sam ovo pročitala odmah mi je dan postao ljepši <3

      Delete
  7. Essence mi nije bio baš nešto, Catrice nisam isprobala, a Eveline imam želju, ali ga kod nas u gradu nigdje ne mogu naći :(
    Inače, moji HG tuševi su Oriflame The One u olovci. Stvarno sam se iznenadila njihovom trajnošću i kvalitetom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, pa ovo je korisna informacija, do sad nisam imala dobro iskustvo s tuševima u olovci ili flomasteru, baš ću pogledati taj kad sljedeći put vidim Oriflame katalog!

      Delete
  8. ja obožavam essence liquid ink waterproof, iznova i iznova kupujem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sljedeći mi je na listi, može biti samo bolji od ovog, pretpostavljam! :)

      Delete
    2. usput, meni je ovaj eveline bio skroz ok, ljeti nije bio najbolji izbor ali u drugim slučajevima je bio ok. I sviđa mi se tanka četkica. :)

      Delete
    3. Moja verzija je nekako vodenasta, nije nešto što se ne može dopuniti ali radije bih da nije tako. Četkica je već stvar ukusa, praktičnije mi je kad je nešto deblja jer njome ne naglašavam oči nego ih prepravljam :D

      Delete
  9. Super ti je ideja s ovakvim postom. Meni je Essence tuš isto odličan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Essence malo kome nije odličan, super proizvod za stvarno sitnu lovu!

      Delete
  10. Odličan post! :) Volim usporedbe proizvoda, izvrsno si to izvela :). Inače koristim Artdeco High Precision Liquid Liner i nisam baš nešto pretjerano zadovoljna njime, nakon nekog vremena, ako se ne koristi svakodnevno, postane vodenast malo :S Tako da sam u potrazi za nekim "savršenim" tušem, a do tada ću škicnuti Essence Liquid Ink Eyeliner, tnx ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) Stvarno puno brandova vole "uvodeniti" tuševe a to nije proizvod koji možeš iskoristiti u neku drugu svrhu ako ti ne odgovara. Probaj dati priliku Essenceu, stvarno je dobar proizvod. :)

      Delete
  11. Dobrodošla u našu malu blogosferu te sretna nova 2015. godina! :)
    Nisam isprobala mnogo tuševa, ali Essence (vodootporna verzija) mi je najdraži .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! <3
      Vodootporni Essence mi je sljedeći na redu za isprobavanje ali morat će pričekati da (nerado) riješim ovu zalihu konkurenata. :)

      Delete
  12. Super post, sviđa mi se što slike nisu preuzete sa interneta, originalno skroz♥

    Pogledaj moj novi post: http://kikaa99.blogspot.com/2015/01/diy-ideje-prvi-deo.html

    ReplyDelete
  13. Odlična recenzija :) ja sam općenito zadovoljna sa essence tuševima i najčešće njih biram..em su jeftini,pa mi ne bude toliko žao ako se zalomi proizvod koji meni osobno ne odgovara.. i trenutno koristim The One eyeliner iz Oriflamea..dolazi u obliku markera, spužvica (četkica) djeluje debelo i nezgrapno..ali s njim mogu isctati od najtanje linije za everyday look do dramatičnog cat eye-a.. i veoma mi se sviđa.. eto prijedloga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je, nema štete s Essenceom a imaju i jako dobre proizvode. Čula sam za Oriflame marker dobre kritike i baš bih ga mogla potražiti, hvala na savjetu!

      Delete
  14. Essence tus mi je super ima odličan kistić i baš mogu sa njim izvući lijepu liniju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je isto odličan, doduše i Catrice ima gotovo istu četkicu ali meni tekstura i trajnost malo manje odgovaraju. :)

      Delete
  15. Essence eyeliner koristim u zadnje vrijeme i prezadovoljna sam, probala sam ih mnogo, ali on mi je nekako najbolji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno je dobar, ja ću sad potrošiti ova dva tek toliko da ih se riješim kad sam ih već kupila ali definitivno se vraćam Essenceu nakon toga!

      Delete
  16. Meni je ovaj eveline super, kupila sam ga prije par dana i skroz zapostavila svoj dugogodisnji favorit golden rose tus za oci... ostale nisam probala :) ovaj eveline protresi prije upotrebe i bit ce puno bolji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, pokušat ću taj trik s protresanjem! Jer ovako stvarno ne služi svrsi. :) Hvala!

      Delete
  17. Hej vok.. Divan post😇 molim te ako znas, imala sam iz BiH i vise ne idem cesto tamo, evelin tus ima li gdje u zg kupiti? Ako znas.. Hvalaa😇

    ReplyDelete
  18. Hej bok.. Divan post😇 molim te ako znas, imala sam iz BiH i vise ne idem cesto tamo, evelin tus ima li gdje u zg kupiti? Ako znas.. Hvalaa😇

    ReplyDelete