Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Wednesday 4 November 2015

La Roche - Posay kerium DS krema

Bok!

Za danas sam pripremila recenziju kreme koja je spasila moju izmučenu kožu lica kojoj sam priuštila tjedan dana zanemarivanja uslijed nepripremljenog dolaska u novu državu. Preseljenjem u Irsku odlučila sam napraviti novu garnituru preparativnih proizvoda kako ne bih opterećivala prtljagu polupraznim bočicama kad sam kretala od kuće. Kako nisam napravila dovoljno dobro istraživanje i očekujući da su drogerije kao kod nas na svakom koraku našla sam se u neobranom grožđu, točnije okružena Nivea i Dove kremama na koje sam mogla naići po trgovinama mješovite robe a koje mojoj koži nikako ne odgovaraju.





Kad se zateknete na nepoznatom terenu i želite naći stvari za koje znate da postoje ali ne i kako do njih doći najbolji način je - izgubiti se! :) Lutanjem gradom naišla sam na puno informacija o novoj okolini, između ostalog i gdje su kozmetički proizvodi (u ljekarnama) i koji brendovi su lako dostupni.


Nakon tjedan dana nebrige moja se suha koža pobunila iziritirana vjetrom, suncem, nečistim zrakom i generalnim nedostatkom hidratacije. Od proizvoda koje sam vidjela po ljekarnama pouzdano sam znala da mi La Roche - Posay proizvodi za njegu lica odgovaraju jer sam zahvaljujući prijateljici još prije nekoliko mjeseci imala priliku isprobati na desetke njihovih testera i zaključila da se slažu s mojim licem.


Skroman budžet tad je za mene zapavo donio odluku; molim vas jednu LRP kremu za lice, onu najjeftiniju, hvala i vidimo se nakon petka (dan kad u Irskoj sjeda plaća, op.a).


La Roche - Posay Kerium DS Krema namjenjena je uklanjaju crvenila i umirivanju upaljene kože lica sklone ljuskicama, proširenim i začepljenim porama. Smanjuje nepoželjno lučenje sebuma i matira. Poput ostalih njihovih krema bazirana je na njegujućoj termalnoj vodi. Sigurna sam da za mene ova krema nije idealan izbor iz njihove kolekcije jer shvaćam da nemam takvih problema niti mi je koža masna međutim s obzirom na njegujuće sastojke pretpostavila sam da će mi u ovom periodu odgovarati i nisam se prevarila. Napokon sam dobila optimalnu količinu hidratacije, osjećam trenutno olakšanje na zategnutoj koži čim ju nanesem a dugoročno čini moju kožu baršunastom i čistom na kakvu sam i navikla. Ukratko, za 13€ usrećuje me već tri tjedna a toliko još pretpostavljam da će tubica od 40ml potrajati a nakon toga nabavljam bogatije verzije ove kozmetičke kuće.


Kremu koristim ujutro i navečer nakon umivanja na području lica i vrata, čak i oko očiju što mi nije priuštilo nikakav vid neugodnosti. Tektura je poput ostalih LRP krema koje sam imala priliku probati lagano kremasta, nikako vodenasta niti gelasta. Nježna je, brzo se upija i ugodnog je mirisa koji traje tek toliko da vam nakon umivanja popravi raspoloženje a nakon toga neprimjetno isčezne.


Svakako ću nastaviti isprobavati LRP kremice i ostale proizvode jer odlično surađuju s mojom kožom a odnos cijene i kvalitete sasvim mi je zadovoljavajuć. 

Kakva su vaša iskustva s La Roche - Posay proizvodima? Što biste mi preporučili da isprobam? Jeste li koristili ovu kremu? 

Pozz iz Dublina! <3

4 comments:

  1. Volim LRP kao brend :D Nisam probala ovu kremicu, a najdraža mi je njihova Hydreane legere, iako mislim da bi tebi više odgovarala u rich varijanti zbog suhe kože :D Trenutno sam zaljubljena u njihovu micelarnu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih isto volim još od recenzija, preko testera pa sve do ovog prvog full size primjerka a svakako su sljedeće na redu rich verzije da se ne raspucam kad zima zaškripi :) Joooooj, micelarnu bih isto voljela probati - toliko primamljivih micelarnih otopina a toliko malo kože :D

      Delete
  2. Iako ova za tebe nije idealna, za mene bi po opisu bila. ;) Nadam se da je sve super, a vjerojatno si odmah bolje kad se sjetiš da je sutra petak... Pusa i drži se!!!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, možda nije idealna ali puno mi je pomogla, očito je riječ o prvenstveno blagotvornoj kombinaciji sastojaka. Hahaha, nestrpljivo očekujem petak, ovdje je to pravi blagdan, planiram lom! :D
      <3

      Delete