Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Wednesday 25 November 2015

Krizni New In

Bok!




Za danas sam pripremila kratak pregled proizvoda za prvu ruku kojima sam se opskrbila kad sam došla u Irsku bez ičeg svog. Preparativnog. :)


Već ste imali priliku čitati moje žalopojke o nemaštovitom asortimanu proizvoda na koje sam nalazila jer ovdje drogerije na svakom koraku nisu uobičajene pa sam se opskrbila nužnostima koje sam mogla naći u trgovinama mješovite robe. Većina proizvoda, mislim čak svi od nabrojanih u ovom postu, dostupni su i u Hrvatskoj pa ću ukratko podjeliti svoje dojmove o svakom ponaosob jer se već družimo preko mjesec dana i poneki su već zreli za empties rubriku.


Garnier Ultimate Blends The sleek restorer šampon za suhu i frizzy kosu s kokosovim uljem i kakao maslacem bio mi je iznenađujuće dobar ulov. Zbog prilično bogate teksture dobro sam pretpostavila da mi uz njega neće trebati regenerator. Privukao me i natpis da ne sadrži parabene. Toplog je mirisa u kojem prevladava aroma kakaa, lijepo očisti i zagladi kosu a miris se zadržava nekoliko dana. Iako sam razmišljala o ponavljanju kupovine ipak to neću napraviti odmah jer želim isprobati neke druge proizvode a i zasitila sam se ovog mirisa pa želim promjenu ali svakako je riječ o šamponu kojem ću se vjerojatno nekad vratiti jer je za moje potrebe odličan!


Nivea Creme Soft gel za tuširanje. Klasičan Nivein proizvod, prilično parfumiran ali ugodnog mirisa. Naravno da mi je isušivao kožu jer sam navikla na puno blaže varijante tuširalica a nezgodna je i činjenica da si do sad još nisam nabavila nikakav losion za tijelo pa možda sva krivnja i nije na ovom peraču. Ništa posebno nemam tu dodati, riječ je o najklasičnijoj klasici za pranje na Europskom kontinentu.


La Roche - Posay Kerium DS krema koja je zasluženo već dobila svoju recenziju - ovdje.


Beauty Formulas Softening Intensive Foot krema za stopala s mentolom i pepermintom. Krema koja je spasila moja umorna stopala u tjednima u kojima sam prelazila maratonsku kilometražu dnevno u potrazi za poslom po Dublinu ili radeći u grozno neudobnim radnim cipelama. Nikad nisam imala problema sa stopalima jer sam im zapravo uvijek pružala adekvatnu hidrataciju i njegu ali čim je to izostalo na nekoliko dana primjetila sam tragove zanemarivanja i vidu malo tvrđih peta i suhoće kože. Ovu kremu sam uzela na slijepo jer sam željela za početak samo ugodan miris na stopalima ali iznenadio me efekt koji sam postigla - omekšana koža, opuštajuć osjećaj sa suptilnim hlađenjem i bez pretjerivanja svakodnevna pedikura u vlastitoj kupaonici za samo par € za bočicu. Družit ćemo se zauvijek.


Dove Gentle Exfoliating sapun. Sram me i reći da sam ovaj sapun uzela kad priručnu jeftinu varijantu pilinga. Dove sapune volim jer se bez problema mogu umiti s njima a da ne osjetim negativne nuspojave na koži a i otvoreni u prostoru ostavljaju ugodan miris. Čestice u sapunu su guste ali jako nježne i on ne obavlja nikakav relevantan mehanički piling ali dok god ne radi ništa loše i fino miriši meni je dobar prijatelj u kriznim danima.


Dva neugodnjaka nalaze se na predhodnoj fotografiji. 
Aussie Miracle Moist putnu verziju šampona kupila sam kod kuće još za ljeto i oduševio me njegov miris po onim dječjim žvakaćama, prepreprefino. Učinak na kosi - katastrofa. Nikad mi kosa nije beživotnije izgledala, sljepljeno i beživotno. Nisam uspjela čak ni tu malu bočicu potrošiti. 
Nivea Pearl & Beauty dezodorans u obliku roll on-a jednostavno se nije složio s mojom kožom, Navikla sam na Biobazinu nježnu divotu i sad su mi svi ostali dezići preteški. Konkretno meni ne treba zaštita od znojenja jer se na području pazuha ne znojim gotovo uopće a pogotovo ne u hladnijim mjesecima. Miris Niveinog bisera i moja koža proizvode neku neobičnu neprivlačnu kombinaciju i jednostavno se ne osjećam ugodno kad ga imam na sebi. Doduše moram ga pohvaliti - ne ostavlja tragove na odjeći što je svakako velik plus.
Wilkinson Sword britvice koje su ostale još gore na fotki su solidne ali zaista jednokratne kako ih i zovemo. Posluže svrsi dok se ne upoznam sa svojim novim epilatorom,


Na slici iznad nalazi se prikaz druge runde moje kupovine u tuđini, opet je riječ o nekoliko proizvoda koje smatram essentialsima a jedan proizvod je prekrižen s moje najnovije all time wish liste. :)


Essence Liquid Ink Eyeliner godinama je moj najdraži tuš, volim njegovu postojanost i idealno oblikovan kist koji mi omogućuje željenu preciznost međutim s razočaranjem moram primjetiti da se nešto u njegovoj formuli očigledno promijenilo jer intenzitet boje više nije na očekivanoj razini i ovo je već drugi ovakav tuš kojeg moram nanositi u dva sloja kako bi crnina bila potpuna. S tugom najavljujem potragu za dostojnim zamjenikom.
Catrice Liquid Camouflage mi je apsolutno otkriće i drago mi je da sam ga prekrižila s wish liste i da se pokazao kao odličan borac protiv tamnih kolutova oko mojih očiju. Kako mi je koža suha nije mi potreban nikakav praškasti proizvod koji bi ga fiksirao, lijepo se razmazuje, prekriva i traje na koži dok ga ne odstranim tako da predviđam kako će biti prvi u nizu kojeg ću kupiti.


Prikaz proizvoda na ruci - vidite kako boja tuša nije ravnomjerna? Tuga, tuga.


PS...Love Your Nails odstranjivač laka za nokte nisam još uopće isprobala a s obzirom na moje sadašnje radno mjesto, na kojem ne smijem imati lak na noktima, bojim se da će isprobavanje još pričekati. Od istog brenda kupila sam i blazinice koje su sasvim solidan pomoćni proizvod i nemam nikakve primjedbe na tu temu.


Garnier Express 2 in 1 Eye Make Up Remover je klasičan dvofazni uljni odstranjivač šminke na području očiju koji se pokazao kao učinkovit i nježan odstranjivač koji mi nije izazvao nikakve iritacije, dvije faze se lijepo mješaju mućkanjem i sasvim sam zadovoljna njegovim djelovanjem,


Za kraj vam ostavljam selfač za koji sam koristila gore navedenu kamuflažu i tuš s malo maskare. I Labello. Ujedno je to moj go to look, znači čisti minimalizam dok opet ne nagomilam više šminke, naravno. :)

Čime biste se vi opskrbili prvo da se nađete u bijelom svijetu bez svih svojih proizvoda?

Hvala na čitanju, veliki pozdrav iz Dublina! <3

12 comments:

  1. Prvo i osnovno - olovka za obrve :-) :-) Pozz za Irsku :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam zadovoljna sa svojim obrvama u živo ali kad ih vidim na fotkama djeluju mi prazno...trebala bih napraviti ipak nešto po tom pitanju kad se šminkam :D Bez tuša nikud u mom slučaju! :)

      Delete
  2. y u do dis, samo san se sitila kako moran slikat stvari za nju inz :D
    Super stvarčice si uzela, sasvin solidno :D Ja san tip overpacker, u torbi iman xy nesesera, da bude neznan sta, uglavnon je sve za njegu i puder za matiranje - da san na granici života i smrti napudrala bi se jer nevolin shiny nista po faci :') Brate mili dobra si ti meni sa tušen, kamuflažon i labelon i bez te 3 stvari :D Looking grejt :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ti si jedna hodajuća pozitiva, zato ti i ne treba ništa shiny kad ti je duh takav! <3
      Dobro si i ti mene sjetila da mi i neseser neki mali treba a i više manje sve što bih u njemu držala. BIT ĆE BOLJE DO BOŽIĆA KAD MI KIČMA PUKNE OD RADA, OPAAAA!
      Hvala ti na lijepim riječima. :*

      Delete
  3. Hahaha, kako si me nasmijala sa prvom fotkom. Super post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je fotka isto prejaka :D
      Drago mi je da ti se svidio post, to mi je uvijek poticaj za pisanje, yaaay! :)

      Delete
  4. Iskreno, poznavajući sebe, ne znam koliko bi se uputila u takvu avanturu bez da bi ponijela bar ono što ja smatram osnovnim kozmetičkim stvarima. A tebi svaka čast na svemu i odlično si se snašla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, nije ni meni bilo lako ali išla sam za onom - out with the old in with the new i primjenila na tu misao sva polja u životu. Nadam se da će naredni new in-ovi biti puno kozmetički atraktivniji. Hvala ti! <3

      Delete
  5. Ajoj, kakvo razočaranje Aussiejem.. Uvijek ih gleduckam i sjetim se kako sve cure pričaju da prefino mirišu, ali nisu mi baš najpovoljniji, jel. I sad mi je drago da sam im uspjela odoljeti, jer ovo skoro da boli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, stvarno su skupi a sreća u nesreći je što sam za početak uzela tester tj. putnu verziju. Nikad nisam za šampon rekla da je loš ali ovaj je stvarno razočaranje. Tuga zbog tog divnog mirisa!

      Delete
  6. Nice... Kasnim, ali moram komentirati jer volim miris novog ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe sad tek vidim ovaj komentar! Nikad nije kasno za opalit dobar komentar :D

      Delete