Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Monday 25 May 2015

Proizvodi zbog kojih imam kreativnu blokadu

Bok!

Danas sam odlučila očistiti mapu u kojoj sam pohranjivala fotografije proizvoda koje sam namjeravala recenzirati. Naime svaki kupljen proizvod prvo uslikam i onda se bacim na testiranje kako bih kroz određen period skupila dojmove i podijelila ih s vama. Nažalost, većina proizvoda dovede me do ludila jer jednostavno ne znam što bih o njima rekla, nit su me oduševili niti ih mogu svrstati u grupu proizvoda koji su me razočarali - njihove fotke samo stoje a ja tjednima ništa ne pišem. Zato sam odlučila jednostavno ih skupiti u jedan post i iscijediti o svakom od njih koju rečenicu čisto da ih maknem s dnevnog reda i oslobodim mjesto nekim novim idejama. Najvažnije od svega, želim vratiti osjećaj da nisam podbacila kao blogerica! Bar na kratko. :D


Alverde Clear krema za pranje lica s glinom


O ovom proizvodu sam pročitala puno pozitivnih recenzija, mahom od blogerica s masnom ili problematičnom kožom. Moja to nije ali tu i tamo mi se zna nastaniti neki neželjeni gost na područje brade a i nos se zna zasjajiti, pa sam mislila da ovako povoljan proizvod, koji je usto kombinacija dobrih sastojaka, neće naškoditi. Nije naškodio, nije pogoršao stanje, ja ga stavim na lice, isperem i to je to, bez posljedica, bez ikakvog učinka. Kako da onda nešto o njemu napišem?! Post o opisu ambalaže i načinu korištenja bio bi stvarno gubljenje vremena. I mog i tvog, mama.


Alverde šampon za sjaj obojene i tonirane kose


Za ovaj promašaj sam si sama kriva. Nemam ni obojanu kosu a ni toniranu niti znam što tonirana kosa uopće znači. Vrijeme je tako depresivno da mi se ne da ni googlat. Alverde je zdrav, šampon je bio 5 kn i eto ga u mojoj kupaonici ornog da mi od kose napravi slamu. Nikad više. Rekla bih da je riječ o šamponu koji nit smrdi nit miriše ali to bi bila laž jer smrdi. Točnije ne miriše. Bolje da sam si žvakaće kupila, bog zna da bi mi dobro dašao paketić.


Alverde ulje za tijelo - crni sljez




Ovo ulje mi se zapravo prilično svidjelo, miris mi je ugodan, ulje se lijepo upija u kožu i djeluje njegujuće. Stvar kod ovog ulja je da je namijenjeno trudnicama kako bi spriječile pojavu strija a ja nisam trudnica niti imam problema sa strijama pa s tog stajališta ne mogu ništa reći a još jedna nemogućnost pisanja recenzije je to što je ovaj proizvod kupljen na sniženju jer se povlači iz prodaje, dakle u ovom trenutku vjerojatno više ni ne postoji. Mnoge su djevojke komentirale da im se ne sviđa miris i da ih guši, meni se jako svidio. U svakom slučaju svaki komentar je besmislen jer se radi o preparativnom mrtvacu.


Biobaza Harmony Bademovo mlijeko za tuširanje



Mlijeko za tuširanje koje sam ulovila na pedesetpostotnom sniženju u prvi mah mi je izazvalo mučninu zbog svojeg mirisa, taj badem mi se nikako nije svidio. Dala sam mu priliku da ga baš odmah ne bacim i shvatila da se samo moram potruditi dobro ga protresti da se citrusi umješaju u priču (neka masa bila je zaljepljena na dno bočice i kad se otopila miris je bio prihvatljiviji, limunarančastiji). Samo mlijeko mi je tad postalo ugodno za korištenje i prilično njegujuće ali to je još jedna u nizu tuširalica bez koje mogu, čiju kupovinu vjerojatno neću ponavljati i koja nikako ne zaslužuje zasebnu recenziju. 


Eveline Diamond Hard and Shiny Nails


Eveline lak za nokte, koji sam odlučila isprobati nakon njihovog čuvenog 8u1 tretmana, stvarno mi se pokazao odličnim! Nokti su mi toliko očvrsnuli da sam uspješno poderala nekoliko tanjih majica i dio pokućstva (ok, ovo zadnje je pretjerivanje), a čak mi nije toliko isušio zanoktice. Doduše, malo sam ih bolje pazila. Stvar kod ovog laka je da nemam dovoljno dobre fotke noktiju u punom sjaju da sav taj proces kvalitetno dokumentiram za blog i to me izjeda. Ova slabašna fotka pokazuje početno stanje kvalitetnog rasta noktiju. To je sve što mogu reći. Jednostavno, jako je dobar.



L'Oréal Paris Elseve Re-Nutrition maska za suhu i isušenu kosu



Ovu masku sam kupila na preporuku ljubazne tete iz Bipe koja mi je dala zadnji primjerak u toku nekog velikog sniženja za samo 10ak kuna i obećala da ću se oduševiti jer je maska "med medeni". Miris i je takav, slažem se u potpunosti! Maska divnog mirisa, odlične cijene, prosječno hranjivog djelovanja i otrovnog sastava. :D Nikako nisam nezadovoljna s njom, dakelo od toga, samo nešto konkretno nisam u stanju o njoj reći (osim ovoga što sam već napisala, jel).



Manhattan Glowing Goddess Rumenilo i bronzer (?!) u 5 nijansi, Pink Paradise



Ok, moram priznati da do sad nisam uopće primjetila kako su nazvali ovaj proizvod, u daljnjem tekstu: rumenilo. Iz priloženog se vidi da sam ga ugrabila na sniženju, u dm-u, ne znam ni sama što mi je bilo jer rumenila baš ni ne koristim ali ove boje su me vjerojatno omamile i sniženje mi se činilo zgodno, da ne kažem da sam mislila kako štedim, ah, kako mozak radi u drogeriji... Ne bih rekla da je ovo loš proizvod, ako volite da se rumenilo jako trusi. Baš jako, luđački. Uz malo pažnje to nije uopće problem, problem je u tome da imam rumenilo koje mi je prejako, koje ne koristim i o kojem ne znam što bih rekla osim da su mi ove svijetlije 3 nijanse slatke i da ih povremeno malo nanesem...ali radije bih kad bih ovo mogla pokloniti nekom koga će stvarno usrećiti.



Mixa Baby Umirujuća vodica za čišćenje bez ispiranja



Navedena umirujuća vodica još je jedan proizvod koji mi ne treba, nit sam beba, nit mi treba nešto za ispiranje, nit mi se sviđa ljepljiv film i osjećaj zatezanja na licu nakon ovog proizvoda. Čak je navedeno na bočici da je idealna za čišćenje makeup-a s majčine osjetljive kože. Odmah ću vam reći da je to velika laž. Doduše, fino miriši.


Nivea Smooth Sensation ulje za tijelo




Ovo ulje sam nekad jako voljela i nisam se mogla sjetiti zašto sam ga prestala kupovati. Prekrasnog je, prepoznatljivog Niveinog mirisa...i ne upija se uopće u kožu. Imam čak dojam da mi dodatno isušuje suhu kožu potkoljenica. Razočarana sam jer sam jako htjela da mi nešto tako mirisno bude savršeno.


Olival olovka za njegu noktiju i zanoktica



Ova olovka je odlično i zamišljen i izveden proizvod ali opet dolazim do problema sa samom sobom. Jednostavno ju ne koristim dovoljno često kako bih mogla popratiti fotografijama napredak u stanju svojih zanoktica. Vidjela sam velik pomak za vrijeme korištenja još Eveline 8u1 tretmana ali onda sam zanoktice malo zanemarila i tako to ide u krug. Mogu samo reći da ako ovako dobro sanira štetu na suhim dijelovima onda bi uz redovno korištenje sigurno bila savršena, pogotovo kad pogledate sva ta divna ulja u sastavu. Uz to je i praktična jer ne zamasti prste već samo lagano naulji dio na koji ste ju usmjerili. Ne bih preporučila mazanje nokta tik pred lakiranje jer lak ne prijanja lijepo na nauljenu pločicu nokta.



Eto, to su proizvodi o kojima ne mogu ništa više ni manje reći. Moram priznati da osjećam olakšanje sad kad sam ih ovako lijepo okupila. Nisu ni za empties ni za kuć vodit.

Za blogerice - što vi radite s fotkama proizvoda o kojima nemate što pametno za reći? Za sve - jeste li koristile neke od ovih proizvoda? Kakvi su vaši dojmovi?

Hvala vam svima što me pratite iako u zadnje vrijeme ne pišem često, nadam se da će ovo pseudoproljeće brzo proći i da ćemo svi moći stvarati bolje fotografije (boljih proizvoda) na lijepom ljetnom suncu. :)

20 comments:

  1. hahaha joj i ja imam ovih proizvoda u folderima za koje ne znam sta reci i onda one tako stoje tu naslagane, na kraju neke i obrisem. Nadam se da ti nece smetatit ako i ja nekad uradim ovakav post :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vjerujem da ih svi imamo hrpu! Baš će mi biti drago ako napraviš ovakav post, dobar je osjećaj ispucati se na beskorisnim bočicama kad smo ih već platile! :D

      Delete
  2. Nakupila si bas vega i svacega hahahahhahah!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bome same gluposti, ne znam o čemu razmišljam kad uđem u trgovinu, sva osjetila mi se uključe osim razuma (za potrebe ovog reply-a uvrštavam "razum" u osjetila) :D

      Delete
    2. mama dugo nije dobila viškove, hahaha

      Delete
    3. Čak tjedan dana! Popravit ćemo to danas. ;)

      Delete
  3. I ja slikam svaki proizvod prije korištenja i imam punu mapu uslikanih proizvoda koji čekaju recenzije i onda kad je ružno vrijeme i ne uspijevaju mi fotografije izvučem nešto i napišem recenziju :D Vidiš meni je Biobaza mlijeko za tuširanje vrh te ga koristim kad se želim opustiti i uživati nakon napornog radnog dana :D Još sam i probala Olival olovku za njegu zanoktica koja mi je ful oporavila zanoktice i nokte koji su nakon zime bili u katastrofa stanju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako sam i ja danas planirala napraviti dok nisam shvatila da imam toliko slika a ne baš puno toga za napisati. :D Biobazino mlijeko bi mi bilo odlično samo da mi je miris bolji tako da ću sigurno probati neke njihove tuširalice s mirisima koje volim a i uvijek se pitam koliko je proizvod "svjež" ako je na sniženju pa je možda i do toga...a Olivalova olovka je odlična stvar, samo da se mogu natjerati koristiti ju redovno i lijepo fotkati napredak dobila bi sigurno jedan lijepi, hvalospjevni post. :)

      Delete
  4. Super ideja za post, i ja imam jedan takav folder i svako malo ga otvorim i krenem nešto tipkat pa obrišem i tako u krug :D Nisam isprobala nijedan od ovih proizvoda. Zabrinula sam se kad sam vidjela Eveline u njemu, ma rekoh nema šanse da to nije dobro, jer znam koliko mi je 8u1 fenomenalan, i onda sam odahnula kad sam pročitala u čemu je stvarno problem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da ti se sviđa post, jednostavno sam morala nešto učiniti s tim pasivnim sličicama, out with the old... ;) Evelinci su baš dobri učvrščivači noktiju i ubojice zanoktica, ako znaš s njima onda imaš super nokte. :)

      Delete
  5. Jako mi se sviđa ova ideja za post, nadam se da ti neće smetati ako i ja počnem pisati koji od takvih jer ja imam hrpu ovakvih proizvoda, svakao ću te spomenuti jer je ideja odlična!
    Lijepo pozdrav :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa i osjećaj se slobodno napisati ovakav post, super je riješiti se zaliha neiskorištenih fotografija! :) Hvala ti, pozz!

      Delete
  6. Meni to Manhattan rumenilo izgleda super tako da razumem impuls da ga kupis. Steta sto se trusi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno izgleda super a i lijepo izgleda na licu, nije to trušenje ništa čemu je nemoguće doskočiti ali najveći mi je problem što kupujem proizvode koje na kraju ni ne koristim. :D

      Delete
  7. Ideja za post je super :D Ja obično potpuno preskačem takve proizvode i ne spominjem ih na blogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! Mislila sam i sama jednostavno preskočiti pisanje o proizvodima ako ih ne mogu dovoljno dobro predstaviti ali kad sam vidjela koliko ih ima jednostavno sam pukla i odlučila se ispuhati na ovakav način! Pomoglo je. :D

      Delete
  8. Hheehe, dobar!! Joj, kad samo pomislim koliko ovakvih stvarcica imam..i sve je kao u fazonu "Ma potrosice se" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, projekt mi je prošao bolje nego što sam očekivala. :D Sad mi zapravo nastupa problem, gotovo da nemam fotki nečeg dobrog o čemu bi pisala...valjda će sunce za koji dan riješit problem. I shopping. :)

      Delete
  9. I ja sam još jedna koja sve slika i onda počinje koristiti :D Ali toga ima i previše i definitivno je dobro skupiti neke proizvode na hrpu i napisati par riječi kad već nemaš dovoljno misli za cijeli post :D Ja ću definitivno kupiti ovu Alverde kremu za umivanje jer moja koža voli sve što ima glinu u sebi :D

    Probaj se umiti s njom i pustiti tu kremu da djeluje minutu dvije pa onda isperi, možda ćeš viditi neke bolje rezultate :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da sam našla način kako ih smjestiti na blog a fora sa iskrenošću se opet pokazala kao najbolje rješenje! :D
      Ako tvoja koža voli glinu onda sigurno nećeš pogriješiti, po komentarima drugih blogerica Alverde krema je odličan proizvod a ni ja ne mogu reći da je loš, samo se nekako nismo našli. Pokušavala sam i s dužim držanjem na licu ali prava istina je da meni takav proizvod nije potreban jer mi je koža suha tako da zapravo mogu biti sretna što mi nije izazvao isušujuće probleme. :)

      Delete