Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Tuesday 23 December 2014

Ulola mlijeko za čišćenje lica

Bok! :)

Danas ću vam pisati o proizvodu kojim sam se odlučila počastiti za rođendan i Božić. Kao što naslov odaje izbor je pao na Ulola mlijeko za čišćenje lica iz nekoliko razloga: Garnier micelarna koju sam koristila do sad približila se svom kraju, Nivein dvofazni čistač ne želim trošiti na cijelo lice, potreban mi je samo za područje oko očiju na kojem se u mom slučaju nalazi veći dio šminke, i poželjela sam probati nešto novo, blago i prirodno za čišćenje i njegu lica i vrata.


Izbor u našem DM-u nije velik pa mi nije trebalo puno vremena da na policama organske kozmetike nađem proizvod vrijedan pažnje, naravno izabrala sam onaj koji je bio na sniženju. :)



Na Ulola web stranici piše da je "Ulola priprodna kozmetika:
  • Napravljena od 100% prirodnih sastojaka.
  • Sadrži eterična ulja provjerene kakvoće i kvalitete koja blagotvorno djeluju na kožu lica i tijela.
  • Tradicionalnim načinom proizvodnje zadržavaju se bitna svojstva mediteranskog bilja korištenog u procesu proizvodnje.
  • Proizvedeni u Hrvatskoj.
  • Bez eksperimenata na životinjama.
  • Testirana u Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar.
  • Ne sadrži umjetne boje, mirise, konzervanse ni parabene."


Ulola mlijeko za čišćenje lica namijenjeno je svim tipovima kože, moja je suha s ponekad malo masnijim područjem oko nosa i mrvicu širim porama na tom području što nije vidljivo s neke pristojne udaljenosti. Tokom cijele godine, posebno zimi, potrebna mi je svakodnevna hidratacija kako ne bih osjetila zatezanje što postižem korištenjem hidratantnih krema namjenjenih suhoj koži, trenutno je to Avon Nutri - Advance Rich Nourishment krema. S obzirom na to da Ulola mlijeko sadrži razna ulja pretpostavila sam da će njegujuće djelovati na moju suhu kožu. 

Sadržaj od 150ml upakiran je u bijelu tubu jednostavnog dizajna, lako se dozira, teksture je rijetkog losiona (ili gustog mlijeka?) bijele boje, zaštićen je dodatno plastičnim prekrivačem grla tubice kako biste bili sigurni da prije nije korišten i miriše b o ž a n s t v e n o po mojim omiljenim Kiki bombonima! :) Cijena ovog proizvoda je 59,90kn ali je bio na sniženju 20% kad sam ga uzimala u DM-u.

Na poleđini proizvoda piše sljedeće:
"Mlijeko za čišćenje lica za sve tipove kože namijenjeno je uklanjanju šminke i površinskih nečistoća. Kombinacija biljnih ulja ricinusa, pamuka, jojobe i badema blagotvorno djeluje i njeguje kožu. Nakon nanošenja mlijeka za čišćenje lice treba isprati vodom. Koža ostaje čista, meka i sjajna te pogodna za nanošenje kreme za njegu lica."

SASTOJCI: AQUA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, GOSYPIUM HERBACEUM SEED OIL, GLYCERN, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, SODIUM ACRYLATE, ACRYLOYDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, POLYSORBATE 80, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, CITRUS LIMON PEEL OIL, TOCOPHERYL ACETATE.

Kako nije naveden točan postupak korištenja ovog proizvoda ja ga umasiram u lice i vrat prvo suhim pa navlaženim rukama, ostavim oko minutu da djeluje na licu pa potom isperem toplom vodom. Prije nanošenja mlijeka očistila sam oči od šminke (dvofaznim čistačem) i mlijeko koristim i na području oko očiju što me nimalo ne iritira, dapače veoma je ugodno. Moje lice upije gotovo sav proizvod, imam osjećaj kao da se hrani svim tim divnim uljima, gotovo da nemam što isprati kad se umivam a koža ostane čista, glatka, baršunasta i nahranjena do te mjere da mi dodatna hidratacija nije potrebna. Jesam li umislila da mi je korištenje ovog mlijeka kroz tjedan dana malo smanjilo pore?

Ulolinim mlijekom jednostavno sam oduševljena, sigurno ću isprobati i druge njihove proizvode pogotovo zbog načina njihovog poslovanja i provjerenih sastojaka, kao i proizvode drugih brendova koji proizvode organsku kozmetiku.

Jeste li isprobali koji od Ulolinih proizvoda? Koristite li prirodnu kozmetiku i koju?

Za kraj vam povodom blagdana želim ugodne trenutke provedene s ljudima koje volite, puno fine klope i sretan Božić! <3


16 comments:

  1. Super recenzija! :) Taman sam si neki dan razmisljala kako moram nabaviti novo mlijeko za ciscenje, jer postojecem no7 se blizi kraj. Imam veoma slicnu kozu tvojoj, tako da vrlo vjerojatno bi mi odgovarao ovaj proizvod. Inace volim koristiti mlijeko, samo isto me uvijek muci kako ga tocno koristiti, jer uglavnom nije naveden postupak. Ja no7 stavljam na blazinicu, pocistim cijelo lice pa onda samo zavrsno isperem vodom. Inace volim prirodnu kozmetiku, tako da cu definitivno probati ovaj proizvod :) i unaprijed hvala, sretan Bozic i tebi ;) uzivaaaj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svidjela recenzija a ako imaš takvu kožu sigurno će ti odgovarati jer je stvarno njegujuć proizvod, mene je oduševio! Razmišljala sam kako ga koristiti ali zbog sastava punog svim tim finim uljima jednostavno mi je bilo žao bacati dio proizvoda na blazinicu tako da ga nanosim ravno na lice a ako nešto ostane namažem po rukama, slavlje za kožu! :)

      Delete
  2. Odlična recenzija, nisam znala da im je mlijeko tako dobro, morat ću ga isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Ja sad želim probati i ostale njihove proizvode, nadam se da su jednako dobri!

      Delete
  3. Odlična recenzija, baš si me zainteresirala. Voljela bih ga probat nakon što zalihe ostalih potrošim. :) Proizvedeno u Hrvatskoj i nije testirano na životinjama, e to je predivno <3 Zanima me kad bude u emptiesima hoće li ti se i dalje ovako sviđat ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene su isto razveselili ti detalji o proizvođaču, svaka čast našima bar u nečemu! ;)
      Zasad je sve divno i krasno, nadam se da neću morati mjenjati mišljenje u emptiesima, srušio bi mi se svijet! :D

      Delete
  4. Baš si ga lepo opisala, toliko lepo da ću ga kupiti možda još sutra pogotovo ako je još na sniženju (ako ga nađem u svom DM).
    Dopada mi se što su mu ulja u sam vrh sastava, takvi proizvodi mi ulivaju poverenje da su stvarno prirodni i kvalitetni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ga uloviš javi dojmove!
      Sastav je odličan, mami me da nastavim koristiti isključivo takve proizvode ali skup je to sport nažalost, bar kako sada stvari stoje.

      Delete
  5. sve više sam oduševljena mlijekom kada se radi o čišćenju lica, iako su me prije odbijala :D
    ovo djeluje zanimljivo i dobro :D još miriši po Kiki bombonima <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovo prvo mlijeko i odmah smo se zavoljeli :D Miris je neočekivano fin, svaku večer uživam u mazuckanju :))

      Delete
  6. Bas iskreno da sad napisem - jako mi se svide recenzije prirodne kozmetike i uvijek me privuku proizvodi i zelim ih kupiti, no kad dodjem u dm, bude mi zao dati duplo vise novca i na kraju opet kupim Garnier ili nesto na sto sam navikla :/ znam da je prirodno sada pomodno i da se na tom zarađuje no zao mi je cesto da bar malo ne spuste cijene. Ovo nije nikakva kritika tebi ili nesto, samo neka moja primjedba osobna i tuga :D
    Super je sto tako fino mirise i vjerujem da je odlicno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako dobro znam o čemu pričaš, moja wishlista je prepuna prirodnih proizvoda ali zasad nema šanse da si ma i trećinu toga priuštim, zato je ovo blagdansko razdoblje, kad mi je i rođendan, dobro došlo da napokon nešto probam. Bilo bi mi draže da je potpuno razočaranje pa da ne moram više patiti za skupom preparativom ali za ovo mi nije žao ni novčića i sad su mi samo apetiti porasli. Nisam ekonomist ali čini mi se da proizvođači prirodne kozmetike još ne mogu cijenama konkurirati većim proizvođačima zbog okolnosti proizvodnje i manje potražnje, možda griješim.
      Dok ne dođu neka bolja vremena mislim da će ovo mlijeko biti usamljeno u mojoj kolekciji kozmetike :(

      Delete
  7. Vrlo opsežna recenzija, svaka čast. Jako volim prirodnu kozmetiku, baš si me zainteresirala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa! :) Nadam se da ću moći isprobati još više proizvoda pogotovo ako su ovako dobri. Ne preostaje mi drugo nego čekati sniženja ;)

      Delete
  8. Iako nisam isprobala proizvod, potpisujem pohvale za recenziju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Gušt mi je večernje skidanje šminke od kad imam ovo mlijeko, veselim se isprobavanju ostalih Ulolinih uradaka :)

      Delete