Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Wednesday 3 December 2014

Planet Spa India Intensity

Bok!

Danas ću vam pisati o Avonovoj Planet Spa kolekciji proizvoda za njegu lica i tijela orjentalnog izgleda, mirisa i naziva India Intensity. Kolekcija sadrži tri proizvoda: peeling za tijelo, maska za lice i krema za tijelo.




Prije nego što počnem moram napomenuti da će se na mom blogu često nalaziti recenzije Avonovih proizvoda iz jednostavnog razloga - moja mama je godinama Avon Lady! Kad živite u malom gradu i drogerije su kilometrima udaljene od vas najdostupniji kozmetički proizvodi nabavljaju se putem kataloške prodaje. Tako je počelo prije desetak godina a navika je ostala. Jako dobro poznajem cijelu ponudu i koliko god se okretala drugim brendovima taj vražji Avon mi je uvijek nekako za petama :D

Voljena Planet Spa kolekcija nikad me nije iznevjerila dok nije iznjedrila ovu sponzorušu od India Intensity linije koja lijepo izgleda, zamamno miriše, odlično hidratizira i izdajnički BOJI U ŽUTO SVE ŠTO JOJ SE NAĐE NA PUTU!! Mislila sam da se to samo meni događa dok mi isto nije potvrdila blogerica Mona.

Ipak, opisat ću svaki proizvod i pokušati vam prikazati da nije sve tako žuto. :)

India Intensity Invigorating Body Scrub with Black Sesame Seed extract and Sandalwood oil
što bi u prijevodu bio obnavljujući peeling za tijelo s ekstraktom crnog sezama i uljem sandalovine.

Proizvod dolazi u pakiranju od 200ml, u plastičnoj tubi boje cigle s čepom i detaljima u boji starog zlata, proizvod je lako dozirati, moguće je iskoristiti cijeli sadržaj i poklopac čepa svojim jasnim klikom daje do znanja da nema opasnosti od izljevanja sadržaja. Cijena mu je 110kn ali uglavnom je u ponudi po sniženoj cijeni.

Sadrži dvije vrste čestica: sitne, gotovo nevidljive, nešto poput zrnaca sitno mljevene soli i druge nešto krupnije, vidljive smeđe čestice, sve to u narančastom gelu teksture nešto gušće od prosječnog gela za tuširanje. Mehaničko djelovanje peelinga opisala bih blagim, čak neznatnim, radije bih ovaj proizvod oslovljavala uljem za tuširanje. Lako se ispire s tijela, ne tako lako s tuš kabine :D Ima bogat i jak miris koji ostaje na koži i nakon tuširanja i rado ga koristim prije spavanja jer je nježan i umirujuć.


India Intensity Moisturising Body Soufflé with Sandalwood and Sesame oils 
ili hidratizirajući losion za tijelo s uljima sandalovine i sezama.

Pakiranje i dizajn su isti kao i kod predhodno opisanog proizvoda osim što dolazi u okrugloj kutijici. Puna mu je cijena 77kn i također je većinom na sniženju.



Fine je, kremaste, teksture, nježno narančaste boje, predivnog mirisa koji je zajednički svim proizvodima, prepostavljam da je sandalovina ta koja prevladava a cijela kolekcija baš miriši onako kako zamišljam Indiju. Lako se razmazuje, zadovoljna sam hidratacijom koju pruža i mekoćom kože koju postižem koristeći ovaj losion a zadovoljna je i hidratizirana moja pidžama što odaje žutinom koju otkrijem ujutro svaki put nakon korištenja ove kreme večer prije. Dok nisam shvatila o čemu je riječ bila sam prestravljena :D



India Intensity Firming Face Mask with Sandalwood and Sesame oils
ili učvršćujuća maska za lice s uljima sandalovine i sezama.

Istog je dizajna kao i ostali proizvodi iz linije samo u standardnoj količini od 75ml za maske za lice. Cijena joj je 75kn, često snižena, u aktualnom katalogu 35kn.



Guste je teksture i jasne narančaste boje, jednakog je mirisa poput predhodnih proizvoda. Meni učvršćujuća maska za sad još ne treba pa mi se tako nije svidjelo ni lagano zatezanje prilikom sušenja niti efekt čvrste kože nakon ispiranja što bi možda više odgovaralo malo starijim ženama. Nije riječ o neugodnom osjećaju nego jednostavno zasad nepotrebnom. :) Ono što me zaprepastilo je bila žuta boja mog lica nakon ispiranja maske koja se nije dala skinuti dok se nisam poslužila scrubom. Iako sam ju isprobala nekoliko puta neću ju više koristiti niti ju mogu preporučiti.



Odlučila sam ne prepisati sastojke svakog proizvoda iz nekoliko razloga. Nisam vična u prepoznavanju dobrih ili loših sastojaka proizvoda, nisam sigurna da se Avonovi proizvodi mogu pohvaliti potpuno prirodnim sastojcima u svojim proizvodima a ako imaju nešto posebno hranjivo tad to istaknu u samom nazivu kao što je ovdje slučaj s uljima. Ako netko naknadno zatraži popis sastojaka bilo kojeg proizvoda o kojemu sam pisala ja ću to rado učiniti. :)

U zaključku mogu reći da nisam požalila što sam probala ovu liniju jer do sad se nisam susretala s ovako gurmanskim mirisima u proizvodima za njegu tijela. Sve bih pohvalila osim te nesretne hiperpigmentiranosti, šteta.

Osim što volim testirati kozmetičke proizvode, volim isprobavati i nove recepte deserata. Svaki put kad vidim neku lijepu fotku kolača uz koji je priložen recept u glavi čujem glas Barneya Stinsona: challenge accepted! Tako je bilo i danas kad sam vidjela ovaj post s receptom za Garibaldijeve kocke. Hvala Marina! Za manje od sat vremena imala sam slasticu za lijep doček mame :)


Nadam se da će vam ovaj osvrt pomoći ako razmišljate o kupovini India Intensity proizvoda!

Jeste li probali Planet Spa proizvode? Koji su vaši omiljeni proizvodi za postizanje efekta žutice?

8 comments:

  1. Kada koristim maske za lice, piling za tijelo,trackam se od glave do pete kremom, onda želim da mi to bude opuštajući ritual bez stresova oko žute piđame, žutog lica i tuš kabine koju naknadno moram ribati, haha :D
    Definitivno preskačem ovu liniju. Svakako si pomogla recenzijom ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Točno to, s ovim proizvodima to je planiranje post wellness stresa :D
      Drago mi je da sam pomogla a žao što ne mogu uživati u njima kad tako dobro mirišu!

      Delete
  2. Zanimljivi proizvodi, slatka ambalaža. Makar, također smatram da bi imala preveliku brigu kod nanošenja da li ću još nešto prebojati, osim sebe, u žuto :D ja sam u biti odustala od kupovnih maskica i sama je radim doma od zelene gline. Odlična je, a vrlo jednostavna za napravit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja čak ni nisam tako luda za maskama jer kupovne nikad nemaju neki konkretan učinak na mom licu, posrnem samo zbog zgodne ambalaže. Prije sam i sama znala nešto jednostavno smućkati, na bazi meda sa šećerom u službi peelinga, ali onda sam nekako ulijenila, morat ću to popraviti :)

      Delete
  3. Ajme draga, nasmijala si me, pogotovo ovom zadnjom rečenicom :D Mislim da je ova kolekcija sva u duhu Indije pa tako ljudi iz Avona žele da ovom kolekcijom dobijemo boju kože kao Indijke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, kulturno nas uzdižu a ja se žalim, baš sam prava provincijalka :D

      Delete
  4. Haha vrlo iskrena recenzija,bravo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, zato i volimo blogove, zbog iskrenog osvrta na proizvode i da nas spriječe da padamo na marketinške trikove.
      Teško mi je palo bilo što loše reći o voljenoj Planet Spa kolekciji ali nadam se da im se ovakav gaf više neće ponoviti!

      Delete