Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Thursday 11 December 2014

Not So Neutral paleta + NOTD

Drage holke!

Danas sam pripremila recenziju Not So Neutral palete koju sam pokazala u svom prvom new in-u i jednu jednostavnu predblagdansku manikuru. Sunce je danas obasjalo naš mali grad pa sam uspjela napraviti nekoliko ljepših fotografija i naučila da je fotkanje teško bez obzira na vrijeme. :)


Proizvodi na okupu



Slike same palete



Kako je sunce bilo zasljepljujuće morat ću ubaciti sliku s prošlog posta na kojoj se svjetlucave nijasne razlikuju od onih koje su mat.



Not So Neutral je Avonova paletica koju u katalogu zovu "8u1 paleta sjenila za oči", samo ime govori da je riječ o neutralnim nijansama sjenila od kojih su četiri nijanse mat a četiri obogaćene sitnim shimmerom pa bi one bile not so neutralne. :) Riječ je o nježnim bojama koje se uklapaju u svačiji, bar bazni, makeup. Gramaža je ukupno 9g, dolaze u crnoj kutijici s prozirnim poklopcem i toliko je čvrsto da nema apsolutno nikakve šanse da vam se otvori u transportu, torbici, dječjim rukama ;) Neću spomenuti da se uz sjenila nalazi i aplikator sa spužvicama na obje strane jer je nebitan. 8)

Počevši od gornjeg reda pa s lijeva na desno samo ću kratko prokomentirati nijanse.

Prva nijansa je toliko nude da je upravo beskorisna, pigmentiranost joj je ravna nuli i ne znam što uopće tu radi, sljedeća na redu je nježno smeđa nijasa, idealna za obojiti cijeli kapak pa na nju nadograđivati ostale boje, treća je prva shimmerasta nijansa, sivkasta, svjetlucava, služi za dodavanje sjaja, četvrta je brončana boja također obogaćena šljokicama. Drugi red započinje zlatnom shimmerastom nijansom, druga je posljednja shimmer bakrena nijansa, treća u redu bi bila burgundy smeđkasta mat a posljednja je tamno siva mat nijansa.

Preporučila bih nanošenje sjenila iz ove palete uz bazu za sjenila, bez nje ih je bilo nemoguće swatchati jer su suptilne, nježne i očigledno namjenjene početnicama u šminkanju i kao takva je paleta idealan poklon mladoj djevojci ili ženi koja nije vješta ili sklona jakom naglašavanju očiju. Ja sam koristila hvaljenu Avonovu bazu koju sam tek dobila a već sam jako zadovoljna poslom koji radi.

Slijede swatchevi na ruci u zatvorenom prostoru na umjetnom svjetlu, na danjem svjetlu i na izravnom sunčevom svjetlu.




Kao što vidite toliko su nježne boje da ih sunce uspije ubiti dok se prva nijansa uopće ne vidi, sve to uz bazu za sjenila.

Paletom nisam nezadovoljna jer sam za cijenu od 69kn dobila osam sjenila od kojih sedam mogu svakodnevno koristiti kako bih lagano naglasila oči, produbila pregib ili dodala malo sjaja na kapke bez prevelike muke i straha od pretjerivanja. U jednom od sljedećih postova sigurno ću ih ukomponirati u neki look jer na kapcima ipak imaju jači efekt.

Odlučila sam u ovom postu ubaciti jednostavnu manikuru sa Avonovim Stardust lakom za nokte u nijansi Crystalized Pink i Moment lakom nijanse moda 4, prljavoljubičaste boje.


Stardust Crystalized Pink mi je prijateljica ustupila dijelom zbog njegovog predstavljanja na blogu, dijelom zbog toga što sam ostala bez daha kad sam ga vidjela (Hvala Tea <3) i nakon ove recenzije bacam se na naručivanje svog primjerka! Nijansa je bogata srebrnim šljokicama koje reflektiraju boje kojima se nađu nasuprot, jedan premaz preko baze dovoljan je za wow prekrivenost nokta idealno krupnim šljokicama i potrebno se dobro pomučiti kad odlučite skinuti lak acetonom. Slikala sam ga sa raznim izvorima svjetlosti kako bih vam pokazala njegovu svestranost.
Bočica je lijepo dizajnirana, količina laka je 12ml i u aktualnom katalogu košta 25kn dok mu je redovna cijena 48kn.



Stardustu sam kao pratnju dodijelila Moment lak, moda 4 za što mislim da nije nijansa ali je jedino imenu nalik na pakiranju bočice što sam uspjela dešifrirati kao oznaku razlike od drugih nijansi. Moment lakove otkrila mi je davno Petite Chérie, kad je pisala da ih u Offertissimi nabavlja za smiješnu cijenu od 8kn do 12kn po komadu dok kvalitetom i sjajem pariraju puno skupljim lakovima. Nepotrebno je naglasiti da ih sad posjedujem more, moje prijateljice također, sasvim sam zadovoljna trajnošću, izborom nijansi i, naravno, cijenom.

Završit ću današnji post s nekoliko fotografija manikure. Nadam se da će vam se svidjeti nijanse! :)




Kakve nijanse prevladavaju u vašim paletama? Jeste li isprobale neke od ovih proizvoda?

20 comments:

  1. Očekivala sam bolju pigmentaciju sjenila :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tell me about it! Imaju one i dobrih strana: ne mogu fulat s njima, ima ih osam i tu su da pojačaju moju želju za pravim, the paletama ;))

      Delete
  2. Ajmeee, ovaj stardust lak je predivan :) Moram ga imati :)

    ReplyDelete
  3. Svidja mi se manikura, posebno stardust! Steta sto sjenila nisu makar mrvicu pigmentiranija, ipak se za tu ili nizu cijenu mogu pronaci savrseno pogmentirane palete, no vjerujem da ce ti dobro posluziti za svakodnevni, neutralniji look ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema kome nije upao u oko Stardust! :D
      O sjenilima sam imala zapravo teoriju, koja se ispostavila pogrešnom; prije puno godina (bar 5, 6) su imali palete u Avonu koje su bile stvarno užasne i na sreću povukli su ih iz prodaje. Kako su u zadnje vrijeme palete must have mislila sam da su se udostojili napraviti malo bolji proizvod...aliiii ne baš. Ne u ovoj 8u1 varijanti. Zato su mi True Color Quad super stvar ali za idealan kvartet trebala bih bar dva primjerka pa stalno odgađam kupovinu.

      Delete
  4. Baš šteta što je paleta podbacila..a ovako sjenila u pakiranju stvarno odlično djeluju.. Stardust je divan i meni se najviše svidjela ta nijansa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U svakom slučaju neće se baciti...iako bi najzgodnije bilo prosljediti ju nekoj curici da se igra. :))
      Stardust u ovoj nijansi je savršen, jedino se pitam koja će biti sljedeća, kod jedne blogerice sam vidjela sve nijanse, brutalno su dobre!

      Delete
  5. Predivni su mi ovi lakovi 😍😍😍😍 što je ofertissima neki web sajt?
    Šteta što paletica nije nešto :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Offertissima je lanac trgovina u kojima se može naći sve i svašta, od kućnih potrepština, nakita, kozmetike, proizvoda za životinje, dekoracija...uglavnom su pune plastičnih, jeftinih sitnica pa je pravo čudo da su ti lakovi zapravo tako kvalitetni.
      Bit će bolje s nekom drugom paletom :)

      Delete
  6. Replies
    1. Hvala, radila sam na toj vještini deset godina, napokon se trud počinje isplaćivati :D

      Delete
  7. Sturdust je predivan, a tvoji noktići su mi još ljepši :D Šteta što su sjenila tako slabo pigmentarna jer su mi nijanse baš jako lijepe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, čekam još Stardust nijansi, totalno sam opčinjena! Tnx za noktiće :))
      O sjenilima sam čak mislila napisati demant jer sam se uspjela lijepo našminkati ovaj vikend, sve je bilo na svom mjestu, tri nijanse uklopljene u malo jači neutralni look...i onda sam se otišla pogledat u ogledalo nakon sat, dva - od svega je ostao samo lagani sjaj šljokica. Šteta, šteta.

      Delete
  8. Baš je lijepa manikura. :) Sviđaju mi se oba laka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Prošlo je odtad 5 dana i tek ih danas namjeravam (moram) skinuti, odlična im je i trajnost.

      Delete
  9. Mislim da uz GR imam najviše Moment lakova, fkt su odličnih za tu cijenu :) a Stardust lakovi jaaaj prekokrasni su, ja si želim bar Teal Glitter ak niš drugo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teal Glitter i onaj crveni su na putu prema meni :))
      Moment i Smart Girls Get More su meni otkriće jeftinih odličnih proizvoda, uopće više ne izdvajam veće svote na lakove!

      Delete
  10. Sjenila baš krasno izgledaju, šteta da je pigmentacija takva kakva je, nadam se da će iz Avona poraditi na tome. Manikura ti je baš krasna. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avon već dugo nema puno proizvoda kojih se mora sramiti, ostale paletice su im sjajne, vjerujem da će i ovih par šund stvarčica unaprijediti.
      Hvala, nadam se da ću uz još malo prakse odvesti manikure na viši level :)

      Delete