Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Tuesday 2 December 2014

Lean on these three

Pozdrav!

U naslovu sam parafrazirala naslov megahita "Lean on me" koji mi je pao na pamet čim sam danas vidjela na okupu trojac lakova o kojima ću pisati. Naime, radi se o proizvodima na koje se šeprtlja kad je riječ o manikurama (kakva sam do nedavno bila i sama) stvarno može osloniti i postići uredan izgled nalakiranih noktiju u vrlo kratkom vremenu.


Evo veselog trojca


Avon njegujući bazni lak za nokte (ridge filling base coat), Max Factor Glossfinity nijansa 85 cerise i Flormar 301 prozirni lak za nokte.

Počet ću s bazom, a to je Avonov bazni lak iz nail experts linije proizvoda za njegu noktiju i kožice oko noktiju. Opisan je kao bazni lak za nokte za popunjavanje pukotina. Dolazi u standardnom Avonovom pakiranju lakova za nokte u količini od 10ml, nježne je ružičaste boje, čak bih boju opisala kao mliječno ružičastu ali nijansa nije presudna jer se radi o boji proizvoda u bočici dok na noktima izgleda poput prozirnog laka s nešto mekšim sjajem. Tekstura mu je idealna, niti se preljeva kad se nanosi, niti je pregusta; lijepo se maže, četkica je praktična i zapravo je ista kao i kod ostalih avonovih lakova tih dimenzija. Najbolji dio je da se suši izvanredno brzo a ostavlja lijepo "zaglađen" nokat. Zbog suptilnosti boje nije problem ako lak slučajno premažete po kožici, osim što se neće vidjeti, već kad se osuši lako će se "ostrugati" taj višak. Što se tiče pukotina na noktima - u dilemi sam. Nisam sigurna da znam što to znači, ako je riječ o laganoj neravnini na noktu to mogu razumjeti, imam ju na palcu i sretno živimo zajedno :D Pukotine mi zvuče brutalno u opisu (ako ih netko ima pretpostavljam da neće zvati lak za nokte u pomoć :D). Zaključak o ovom proizvodu je da ga volim jer se mogu osloniti na njega zbog ljepote, praktičnosti, dobre pripreme nokta za lak a često ga nosim i samostalno. Cijena mu je 48kn, često je na sniženjima, u aktualnom katalogu snižen je na 29kn.
Slike su mutne ali svaki početak je težak :D




Uspjela sam, unatoč svim vremensko-tehnološkim preprekama, izvući nekoliko slabije kvalitetnih slika i dobiti iznenađujuće realan prikaz boje sljedećeg laka - MF Glossfinity 85 cerise. Njegova jarka boja je prevladala sve nepogodne uvjete i uljepšala mi još jednom dan :) Moram priznati da si takav lak ne bih sama odabrala jer me uvijek privuku neke pink nijanse ali ponekad ipak imam potrebu za klasičnom crvenom manikurom. Lak sam dobila za rođendan prošle godine i vidno je pri kraju upotrebe jer mu tekstura postaje sve gušća iako još uvijek ima stari sjaj :) Dolazi u količini od 11ml, ima elegantnu, preciznu četkicu i divan finiš. Na pakovanju piše "glossy nails for up to 7 days" u što se baš nisam uvjerila ali uz posebnu pažnju može potrajati četiri dana što je po mom mišljenju i više nego dovoljna trajnost.
Prva fotografija bočice ne prikazuje realnu boju dok je na ostalima nijansa uspješno prikazana.

 Na dnevnom svjetlu u zatvorenom prostoru

 Slikano vani
Došli smo do zadnjeg laka za nokte, Flormar 301. Pravo mi je iznenađenje da još na blogovima nisam o njemu čitala iako sam vidjela dosta ostalih Flormar lakova, onih u bojama. Ovo je meni već treća ili četvrta bočica i oduševljena sam njime. Dolazi u količini od 11ml a cijena mu je 1,5KM ili 6kn, kupujem ga kad idem u Banja Luku u trgovinama i kiosčićima koje naiđem uz put jer ga stvarno svugdje ima. Revolucionaran mi je zato što mi je poboljšao kvalitetu noktiju, nanoseći ga kao da je održao nokte kvalitetnima i bez pucanja i listanja i uspjela sam ih uzgojiti u lijepe, čvrste, duge nokte po svom ukusu. Osim toga koristim ga kao nadlak jer zbog svog sastava turbo ubrza sušenje laka koji sam nanijela, produži mu postojanost i sjaj a sve to za neznatne novce. Danas ga nisam stavljala na ovu manikuru jer je to na MF lak bespotrebno. Uz to ne volim pretjerivati sa slojevima jer sav taj lak na mojim noktima ima efekt deke (ovaj efekt sam upravo izmislila :D) što bi značilo da kad malo okrhnem nanešen lak cijela masa se u jednom potezu lako skine s nokta i tako brzo ostanem bez svih tih slojeva plastike i dođem do "šiparica" looka :D
Evo i njega na tronu
Još jedna slika za kraj



To bi bilo to :)
Nadam se da vam se svidio moj osvrt na naizgled usputne lakove za nokte ali meni puno znače jer sam uz tako praktične proizvode uspjela ulaštiti svoju vještinu lakiranja noktiju čemu dugo nisam bila vična :)

Jeste li probali neke od ovih lakova? Koji su vam lakovi spas kad je stiska s vremenom?

10 comments:

  1. Upravo taj MF (samo crni) imam trenutno na noktima :)) Treci dan bez tipwear- a i chippanja (kuvanje i pranje sudova ukljuceno). Cekacu neki prednovogodisnji popust pa uzimam ovaj i FantasyFire (konacno)

    Sad skini i slovnu verifikaciju. Nisam robot, macke mi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko su dobri da uspiju i dosadit :) Avonovi Gel Finish im idu uz bok ali uz ova dva pomoćnika gore čak mi i jeftini primjerci poput SmartGirlsGetMore lijepo potraju.

      Nadam se da sam verifikaciju uspješno isključila, hvala, proglašavam te vlastitom blogo dobrom vilom! :D

      Delete
  2. Sviđa mi se ovaj max factor lakić :) inače se uglavnom držim bijelih i nude nijansi, ali sad sam nedavno kupila essie too taboo malo za promjenu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice! Tako nešto vidim i na sebi :D
      Odusevljavaju me nudaći što na noktima što na usnama ali na drugim djevojkama. Meni, na žalost, nikako ne pristaju jer sam svjetloputa i takve nijanse učine da izgledam bolesno, da ne kažem pokojno :(

      Delete
  3. Odlično! Stavljam odmah na popis za kupovinu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spavko mi je još uvijek najbolji od svih nickova, prepoznala bih te među tisućama :D
      Spoiler allert: donosim Flormarovce na božićno okupljanje ;)

      Delete
  4. Crvendać je predivan, klasika i nosiv je u svim kombinacijama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina, čak i da ne voliš crvendaće ne možeš bez njih za Božić :))

      Delete
  5. i ja ovaj flormarov koristim kao nadlak :D inače su mi flormar lakovi najdraži, a prozirni mi je baš dobro došao kao nadlak, i produži rok laku na noktima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno je dobar, uz sve što si navela odlično mi je i što pospješi brže sušenje laka na koji se nanosi a da ga ne umrlja, ma nema konkurenciju! :D

      Delete