Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Friday 13 February 2015

Empties #01

Bok!

Danas ću napisati svoj prvi empties post kojem se jako veselim jer sam manijakalno trošila i skupljala prazne bočice kako bi mi ovaj zadatak bio što zanimljiviji a nadam se da ću ga na kraju uspješno obaviti bez odugovlačenja. Volim empties postove jer je moguće u kratkim crtama opisati proizvode koji možda ne zaslužuju zasebnu recenziju ali je svakako korisno čuti dojmove o sitnicama koje svi svakodnevno koristimo. Uz to će mi poslužiti kao svojevrstan podsjetnik na proizvode koji su mi se svidjeli (ili možda nisu) kao i korisni statistički podaci što se tiče potrošnje. Vjerujem da nisam jedina koja na ovakve postove tako gleda. :)

Bočice na sunce!



Počet ću s nekozmetičkim sitnicama od kojih su me dvije očigledno razočarale a Lady's Code su bile blazinice koje isto nisu previše oduševile s obzirom na to da su se dijelovi vate znali odvajati i lijepiti za oči što nije baš ugodno. Ebelin četka za rumenilo je primjer neupotrebljive četkice; premekana je, otpadaju joj dlačice, nezgodno ju je koristiti u toj tubici iz koje izlazi. Možda joj samo nisam našla namjenu ali potraga za dobrom četkicom za rumenilo zbog koje neću bankrotirati se nastavlja! :) Avon Advance Techniques četka mi je služila za rasčešljavanje mokre kose, raspoređivanje balzama i sl. međutim samo je odjednom pukla nakon godine dana ne tako čestog korištenja a u ovom formatu mi pogotovo nije potrebna.



Slijede Planet Spa India Intensity proizvodi koje sam se natjerala potrošiti i uz koje sam trpila mrlje po tušu i odjeći ali uživala sam u mirisima. Riječ je o peelingu i kremi za tijelo a o njima sam već pisala ovdje. Avon Advance Techniques Balzam za jačanje kose i Šampon za intenzivnu obnovu sam potrošila kao jedne u nizu proizvoda iz te linije kojoj sam već godinama vjerna. Sviđa mi se njega, čišćenje i posebno miris ovih proizvoda na račun kojih sam već dobila puno komplimenata - ljudi su mislili da imam neki dobar parfem kad bih izašla sa svježe opranom kosom! ;)



Senses Gelovi za tuširanje Mood Therapy i Indulgent kupila sam kad su izlazili u katalogu kao noviteti i s obje verzije sam zadovoljna, fini mirisi koji uljepšaju tuširanje, dan, kako vam volja. :) Nisu mi isušivali kožu a cijenom su svakom prihvatljivi tako da ću nastaviti i dalje isprobavati novitete iz Senses linije. Mytique je tekući sapun ugodnog mirisa. Stvarno ugodnog mirisa! Stojički se držalo njegovih 300ml nekoliko mjeseci u našoj kupaonici iako nisam ljubitelj tekućih sapuna za ruke. Foot Works kupka je proizvod kojeg sam već spominjala u ovom postu. :)



Garnier micelarna voda je već dobro poznat proizvod, meni su se svidjeli i učinak i cijena, jedini razlog zbog kojeg izbjegavam ponovnu kupovinu je želja za isprobavanjem novih micelarnih jer volim novo. :D On Duty Avonov dezić sam dugo izbjegavala kupiti jer mi pakovanje nije primamljivo a zapravo se radi o solidnom proizvodu koji dobro miriše. Nisam zahtjevna i svaki mi dezodorans odgovara pa je to bio slučaj i s ovim pink Light Bloom mališanom.




Lakove za nokte teško je potrošiti u pravom smislu riječi ali ovima je došao kraj, zbilja sam ih potrošila dok god ih je bilo ugodno trošiti. Nisam fan cijeđenja bočica laka a već su se pomalo i zgusnuli. Mali pink Color Trend Avon lakić je u nijansi Vixen a Avon Nailwear Pro+ u nijansi Seduce Me Strawberry. Oba su ružičasta, solidne kvalitete, uživala sam nositi ih ljeti.



Baby Lips balzam za usne žute boje bio mi je dobar prijatelj i solidan zaštitnik mojih nezahtjevnih usana u periodu prije jake zime, Avon Ideal Flawless CC krema u nijansi Nude proizvod je koji nisam potrošila nego ga bacam jer mi nikako nije odgovarao jer mi je isušivao kožu, nije mi odgovarala nijansa i nemoguće ga je nanijeti na kremu a nisam ga uspjela nikome proslijediti (ako ga netko želi rado ću ga pokloniti). Avon Color Trend tuš je neka stara LE kolekcija i kupila sam ga za siću, nijansa je Zebra Black i zaboravila sam da ga uopće imam jer se ne može podičiti postojanošću i kvalitetom. O Essence Liquid Ink Eyelineru sam pisala ovdje, to je moj apsolutni favorit među tuševima i nastavit ću ga kupovati. Max factor Lasting Performance podloga u nijansi 101 Ivory Beige je godinama bio moj omiljeni proizvod za prekrivanje podočnjaka jer je bio dovoljno lagan i svijetao za mene. Ako moji sadašnji eksperimenti na tom području ne postignu neke bolje rezultate opet ću ga kupiti po tko zna koji put :) Color Trend Maskara Black mi je bila super maskara kad sam još mislila da ne mogu ništa napraviti sa svojim trepavicama a onda se pojavila Essence Lash Princess tako da je CT pala u zaborav. Avon Ultra Glimmerstick olovka za usne u nijansi Pink Bouquet je bila izvrsna podloga većini mojih pink ruževa, prekrasna boja, postojanost, nema potrebe šiljiti ju, ma divan proizvod koji sam rado koristila a kupit ću ga sigurno opet.



Za kraj prilažem fotke silnih uzoraka (hvala Nivesice! :*) koje sam zadnja dva mjeseca testirala i Anew Vitale dnevne kreme koja je namjenjena osobama starijima od dvadeset i pet godina u čiji klub sam ušla u dvanaestom mjesecu. :) Riječ je o uzorcima dnevnih krema za lice La Roche-Posay, Vichy i Nuxe brendova. Testeri LRP i Vichy su mi bili odlični, sve vrste, koža mi je na njihovu teksturu reagirala nahranjeno i zahvalno, uživala sam koristeći ih i jedva čekam isprobati full size verziju nekog od njih dok su mi Nuxe kreme zapravo bile užasno neugodnog mirisa, nerado sam ih stavljala na lice i definitivno ih ne bih kupila.



Anew kremica mi se svidjela, možda je mrvicu previše parfumirana ali miris se brzo izgubi. Lijepo je hranila kožu i da se nisam susrela s gore navedenim testerima mislim da bih ju kupila ponovno ali sad kad znam da postoji nešto jednako dobro ili bolje za moju kožu želim to isprobati. Puna cijena joj je 128kn ali gotovo uvijek je snižena na oko 80kn što je još uvijek dosta skup proizvod za moj budžet ako se ne radi o idealnom proizvodu.


To bi bilo sve o mojoj potrošnji, sljedeći empties post sigurno će biti puno kraći ali veselim se svakom potrošenom proizvodu jer mi otvara prostor za neke nove bočice. :)

Sretno Valentinovo svima vama zaljubljenima a vama koji to niste - ionako su ti blagdani obična glupost, uživajte u vikendu! ;)

24 comments:

  1. Koliko Avon proizvoda :O a prije nekoliko minuta gledam tu CC kremu u katalogu i razmišljam da li da je kupim, ali preskačem je definitivno :D hvala :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo koji Avon proizvod nisam probala - mama mi je godinama Avon Lady pa se bahatim, haha :D Što se mene tiče slobodno preskoči CC kremu, viđala sam pozitivne recenzije ali nikako nije za suhu, pa čak ni normalnu kožu, rekla bih. De nada ;)

      Delete
  2. Bome potrošila si ti toga brdo :) I meni je ovaj essence tuš odličan i kupujem ga stalno iznova :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morala sam jer ima toliko noviteta koje želim isprobati. :) Essence je kralj tuševa!

      Delete
  3. Uh koliko potrosenih proizvoda :D I ja volim Garnier micelarnu i Avonovu planet spa liniju :) joj ja ni jedan lak u boji nisam do kraja potrosila, svaki put kad lakiram uzmem neku drugu nijansu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, baš sam se raspištoljila :D Danas sam si kupila Biobazinu micelarnu, vidjet ćemo kakvom će se pokazati. Meni lakove bude žao ne potrošiti pa nekako uspijem, pogotovo s pink nijansama! :)

      Delete
  4. Koliko stvari :) Garnier micelarnu obozavam, a Maybelline Baby Lips mi je bio uzasan balzam, to ili ti pase ili ne :) Ostale proizvode nisam probala, no jako me zanimaju Avon olovke za usta i njih bi voljela probati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puno stvarčica, veliko olakšanje je baciti ih. :D Avon olovke su odlične, duplo su skuplje od Essenceovih (kad su na sniženju) koje su isto fenomenalne ali super mi je to što ih ne moram šiljiti pa ne postoji opasnost od uništavanja proizvoda.

      Delete
  5. Poput tebe, i ja volim empties postove, a tvoj je stvarno zavidan. Bravo! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, trudim se! Najveća sreća mi je kad već neku bočicu bacam da je prazna, tako znam da nisam bezveze u nju ulupala novce. :)

      Delete
  6. I moja četka iz Avona imala je sličnu sudbinu :D Samo što je moja bila s jastučićem i nije pukla sama od sebe, nego je meni ispala :D Nije uopšte s neke velike visine, ali ovako je završila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja kosa je uspjela slomit otpor četke :D Sva sreća nije mi baš bila draga i sad imam izliku kupiti si neku novu fancy četku :D

      Delete
  7. Pratim blog vec neko vreme ali sad prvi put komentarisem :) Gel Indulgent mi je divan, Garnier micelarna mi se nije dopala,a Avonove olovke za usne su odlicne,imala sam Pink Cashmere a sad cu naruciti ovu tvoju :) Delim tvoje razocaranje Avonovim cesljem,isto tako mi je pukao iz cista mira,nicim izazvan :/ Steta,dobar je bio,ali je ocigledno napravljen od ne bas kvalitetnog materijala. Uzgred,ni ja ne slavim Dan zaljubljenih,bezveze mi je to :) Pozdrav,Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na čitanju i komentaru, drago mi je kad čujem da se nekom sviđa moj blog! :) U svemu se slažemo osim u Garnierovoj micelarnoj, meni je bila sasvim dobra, sad testiram Biobazinu a cilj mi je isprobati sve! :D

      Delete
  8. Bome si se dobro raspištoljila. :D Da je barem tak kod mene, ali ne, kod mene je import puno veći nego export, moram se malo dovesti u red. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vjeruj mi ni import se ne može posramiti, baš ovih dana iskorištavam sunce pa sam se bacila na fotkanje svega novog što mi se nakupilo a nisam još otvorila, bit će tu ozbiljnog posla! Mada se trudim savjesno trošiti tako da ne moram bacati nepotrošene proizvode. Ah, slatke muke ;)

      Delete
  9. Bravo za prvi empties post :D Bila si vrijedna, nema ta, a ovi tester na kraju su mi genijalni i nadam se da si pronašla proizvode koji ti odgovaraju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, zadao mi je muke ali je lijep osjećaj vidjeti kako police u kupaonici izgledaju kad nisu pretrpane :D
      Testeri su bili sjajni, ne mogu opisati svoju sreću kad sam saznala da je prošli vikend bilo sniženje na Vichy i LRP proizvode od 30% i 20% u ljekarni koja mi je doslovno na 10 koraka od zgrade. Na netu je navedeno radno vrijeme od 8-20h. U stvarnosti je do 15h. Došlo mi je da im razbijem vrata kamenom :(

      Delete
  10. Ooooooo yes! Troši se naveliko :D Volim empties postove :) Sad moš u šoping :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Troši se, troši, sukladno tome šoping je odmah pao :D

      Delete
  11. Wau, bogme si se natrošila proizvoda :). Vidim da si velik Avon fan :). Nažalost, nisam probala ništa od proizvoda s tvoje liste, izuzev Avon Ultra Glimmerstick olovke za usne i sasvim mi je okej :). Velik je plus što je nije potrebno šiljiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U našim malim gradovima do pojave drogerija nije bilo do kataloške prodaje za kupovinu kozmetike a kako mi je mama još uvijek Avon Lady imam priliku kupovati po sniženim cijenama a i navika je to. :) Moram priznati da mi puno Avon proizvoda odgovara ali tako su mi već dosadili, valjda ih zato uspijem brzo i potrošiti :D

      Delete
  12. baš moram isprobati taj Essence tuš :) s Garnier micelarnom imam čudan odnos :D
    svaka čast na onoliko potrošenih stvari :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam se potrudila :D Essence bih svakom preporučila, nema mu premca! Kako stvari stoje s Garnier micelarnom mislim da joj se moram vratiti, alternativa me zasad nije oduševila.

      Delete