Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Monday 8 December 2014

Foot Works proizvodi za njegu stopala

Bok!

Danas sam vam odlučila pokazati svoju kolekciju proizvoda za njegu stopala koja se sastoji od Avonovih Foot Works proizvoda uz dodatak Planet Spa kremice koja šmirgl planet pretvara u svilu :)


Nikad nisam imala problema s tvrdim petama i uz ovu vojsku pomagača nikad ih ni neću imati. Neću lagati, imam predrasude prema ljudima (pogotovo mladim ženama) koji si dopuste zapuštene pete, i nonšalantno ih pokazuju ljeti, jer je riječ o pet minuta tjedno kojih je dovoljno posvetiti stopalima da bi bila zdrava, nježna i bezopasna za najlonke. ;)

Svjesna sam da svatko ima genetsku predispoziciju koja određuje koliko će koža na kojem području biti zadebljana, uz to ljudi su katkad primorani velik dio dana provesti u nekvalitetnoj i neudobnoj obući zbog posla. Unatoč tome provela sam eksperiment kako bih dokazala da se pravilnom njegom u kratkom razdoblju može od sindroma turpijske pete doći do izgleda stopala kakvog besposličara ili starlete. Na dečku, hihi :)


Tri proizvoda sa slike koristim prilikom gotovo svakog tuširanja a to su Foot Works Krema za potpunu pedikuru stopala, Strugalica s dva lica, grubljom i nježnijom pločom i Planet Spa Krema za ruke, laktove i stopala s Afričkim shea maslacem.






Krema za potpunu pedikuru stopala zapravo je (naočigled) lagani peeling za stopala što me razočaralo jer sam iz opisa shvatila da se radi o bogatoj kremi za njegu stopala. Rijetke je teksture i potrebno je biti pažljiv u rukovanju njome jer zna iskliziti iz ruku ili pobjeći previše proizvoda iz tubice. Sadrži više vrsta čestica različitih veličina za detaljnu eksfolijaciju. Na pozadini piše da se radi o kremi koja: "omekšava, hidratizira i spriječava neugodne mirise u jednom koraku. Temeljito umasirati u kožu stopala. Isprati toplom vodom i osušiti ručnikom." Nakon što upotrijebite proizvod po uputama dobijete rezultat koji je obećan, oduševljena sam ovo kremom i to mi je najbolji nesporazum pri naručivanju ikad!

Tek sam nedavno naručila strugalicu sa slike pa se uz kremu poslužim i njezinom nježnijom stranom jer mi se sviđa masažni učinak koji pruža. Lijepo leži u ruci ima dva lica, grubu stranu za veća zadebljanja i finiju za ugodno masiranje, i praktičan je detalj u službi njege stopala - ne znam što sam do sad radila bez nje. :)


Planet Spa Blissfully Nourushing Hand, Elbow and Foot Cream with African Shea Butter
Njegujuća krema za ruke, laktove i stopala s Afričkim shea maslacem. Apsolutna je zvijezda ove kolekcije i već je treća ponovljena kupovina. Prvi primjerak sam dobila u sklopu nekog davnog seta i uopće me nije zanimala dok se slučajno nije ispostavilo da je mog dečka oduševio miris i tad ju je koristio isključivo kao kremu za ruke. Meni je miris bio užasno težak i nekako zagušljiv, strašno mi je smetao. S drugim primjerkom je već bilo drugačije, ne znam jesam li se navikla na miris koji mi je sad divan ili su ipak malo ublažili parfeme u formuli. Tako je nježne teksture, pomalo tekuće, dovoljno je samo prisloniti prst na sadržaj i onoliko kreme koliko se uhvati dovoljno je za jedno stopalo ili za namazati ruke. Dubinski hidratizira i upija se relativno brzo ostavljajući nahranjenu kožu. Omekšava sva zadebljanja kože i hidratizira suhe dijelove. Dermatološki i klinički je testirana. Apsolutno preporučam!






Za ostalim proizvodima posežem kad želim stopalima napraviti gozbu i kad imam vremena i volje za spa rituale a cijela je kolekcija bila u službi mog gore navedenog (uspješno provedenog) eksperimenta koji nije trajao ni mjesec dana!


Foot Works Kupka za stopala s morskom soli je kupka rijetke teksture, poput neke vodice, koja lijepo i svježe miriše i pjeni vodu koju smo ulili u posudu kako bismo stopalima napravili kupku. U suradnji s toplom vodom opusti i omekša kožu stopala koja je tad spremna za daljnje tretiranje. Nakon kupke slijedi korak s peelingom a taj proizvod već je opisan :)






Foot Works Njegujuća 3 u 1 maska za stopala s mirisom lavande najzanimljiviji je proizvod s kojim sam se susrela. Potrebno je masku nanijeti na stopala, pričekati da se osuši i zatim isprati. Pomalo je nezgodno organizirati se bez pomoći partera prilikom nanošenja maske i držanja stopala podalje od drugih površina ali proces je zabavan, maska fino miriše i stopala su zahvalna na ovom tretmanu, ostaju svilenkasto glatka nakon ispiranja i sušenja.





Foot Works Krema za omekšavanje peta. Ova krema je Avonov klasik i zbog savršenog učinka koristim ju od kad pamtim. Trenutno je u blagdanskom pakiranju čime joj sasvim zasluženo odaju počast među svim ostalim proizvodima u toj liniji. Na pozadini pakiranja navedeno je da se radi o kremi za stopala s đumbirom i bijelim čajem ali u katalogu uvijek piše da je to krema za omekšavanje peta i kao takva je prepoznatljiva. Nema te pete koju ova krema ne može revitalizirati, svoj posao obavlja perfektno. Ukoliko se radi o problematičnom stopalu poželjno je nanijeti deblji sloj i navući pamučne čarape te tako prenoćiti. Preventivno je dovoljno namazati tanji sloj nakon pranja. Jedino što bih joj mogla zamjeriti je miris koji vuče na ljekarničke kreme ali kako se radi o kremi koja ide na stopala ne shvaćam taj detalj previše tragično.



Foot Works Foot Soufflé with shea butter. Proizvod koji već neko vrijeme ne viđam u katalogu i drago mi je što je tako. Naime ovaj "soufflé" za stopala svilenkaste je teksture, jako lijepo miriše, svježe i čisto, pomalo hladi stopala i - to je sve. Ne hidratizira i ne njeguje uopće, napravi nekakav kompaktan film na površini kože i tu stoji valjda do ispiranja. Žao mi je ali u mom slučaju bila je ovo promašena kupovina.




Foot Works Cooling Spray Papaya Sorbet je samo jedan od sprayeva koji se mogu naći u kolekciji i samo jedan od njih koje sam probala. Ovaj je s aromom papaye. Riječ je o proizvodu koji dezodorira, hladi i osvježava, može se koristiti na stopalu ili u cipeli i odlično je samostalno rješenje ljeti te nakon npr. kreme za omekšavanje peta, da podari stopalu ugodniji miris.

Neki od ovih proizvoda nužni su mi kako bih postigla osjećaj potpune higijene stopala, neki su bili samo hir pa tu i tamo posegnem za njima, svi me na svoj način vesele jer su ili lijepi ili mirisni ili učinkoviti ili sve od navedenog. :)



Koja je vaša rutina njege stopala? Koji su vam proizvodi omiljeni u tu svrhu?


10 comments:

  1. Planet Spa kremicu ( za ruke, laktove i stopala ) sam imala i odlicna je! :))) Samo sto ima jaci miris, ali sam se navikla. :D Super su stvarcice! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jači je ali ne i neugodan, baš se brzo na njega navikne pogotovo jer je odlična. Imam i takvu kremu za tijelo i miris je puno suptilniji a njeguje savršeno. :)

      Delete
  2. I ja sam koristila footwork proizvode i super su... dali znaš možda neke druge koji se mogu kupiti u dm u ili dr drogerijama a da su isto dobri? Naime nemam u blizini avonove zastupnike

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za njegu stopala oduvijek sam koristila foot works proizvode jer su mi bili na dohvat ruke a i nisam ih imala potrebu mijenjati. Jedino sam isprobala School puder za stopala i obuću i nije bio loš.
      Zapravo za njegu stopala dovoljno ih je tu i tamo dobro istrugati i nahraniti nekom bogatijom kremom, ovo što sam ja nakupila je čisto pretjerivanje :D

      Delete
  3. Bas me zaintrigirala ova lavandina maska :) inace, nemam problema s kozom na stopalima. Koristila sam jednom Hansaplastovu kremu i bila je u redu, nista posebno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maska je zanimljiva, totalno je neobično takav proizvod koristiti na stopalima ali baš ugodno miriše i nahrani kožu tako da nisam požalila što sam ju isprobala :)
      Da, nemam ni ja velikih problema na tom području, zato i mogu nonšalantno isprobavati svakakve kremice i više manje mi odgovaraju.

      Delete
  4. Ja nemam bas ovoliku postavu hehe samo raspica i krema za njegu stopala.

    Savjetujem ti da povecas slike na blogu, samo kliknes na sliku i ispod ti se pojavi izbor velicina, ja uvijek idem na posebno veliku pa probaj... neka se bolje vide :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je takva postava i više nego dovoljna, sve ostalo su marketinški trikovi :D
      Hvala na savjetu, što god primjetiš da radim krivo samo reci, učim svaki dan. :) Fotke su mi slaba točka jer uz nikakvu aparaturu ni vrijeme nije bajno pa sam sretna ako realistične boje pod bilo kojim svijetlom uspijem izvući. Bit će bolje. :))

      Delete
  5. Super post,ja koristim Balea Urea kremu za stopala i jako sam zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx! Rado bih i sama probala neke druge proizvode ali moram prvo nešto od ovog potrošiti, zalihe su mi dugogodišnje! :D

      Delete