Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Thursday 8 December 2016

The Konjac Sponge - Spuzva s Bambusovim Ugljenom

Bok!


Danas vam donosim kratak osvrt na poznatu Konjac spuzvu, potpuno prirodnu, biorazgradivu spuzvicu za ciscenje lica, u mom slucaju s dodatkom bambusovog ugljena, namjenjenu masnoj kozi s nepravilnostima.




U zadnje vrijeme na mom blogu sami proizvodi namjenjeni masnoj kozi. Tako se to nekako poslozilo s kupovinama u zadnje vrijeme a i s promjenama na mom licu i tijelu uslijed i nakon trudnoce. Vjerujem da se vraca na svoje prethodno stanje blazene suhoce, zatezanja, crvenila i dehidracije <3

Jos jedan faktor je kumovao kupovini konkretno ove spuzvice - famozi ducan zvan TK Maxx. Rijec je o ducanu poput outleta ali s ponudom mnogih proizvoda high end brendova gdje vam garantiraju visoku kvalitetu i cijene nize i do 60% od ostalih prodavaca a nude kozmetiku, odjecu, obucu i kucanske proizvode, ponuda im je oooogromna, svaki dan dostavljaju im nove proizvode i meni je apsolutno najdrazi ducan u koju sam ikad krocila a uzmite u obzir da ja generalno ne uzivam u besciljnom lutanju tokom kupovine. Ukoliko se nadete u inozemstvu i vidite TK Maxx natpis ne propustajete priliku i pocastite se necim fancy za par eura kao sto sam ja to ucinila i u ovom slucaju sa Konjac malisanom. Spuzvice koje su bile dostupne su ona namjenjena bebama i ova o kojoj danas pisem.


Konjac je biljka koja raste u Aziji a zbog svojih blagotvornih svojstava prema kozi spuzva nacinjena od ove biljke prvotno je osmisljena kako bi se njome prala njezna koza beba. Ako vas zanima vise detalja o samoj biljci mozete detaljnije procitati na stranici proizvodaca ovdje ili dobrim, starim guglanjem. ;)
U moj primjerak namjenjen masnoj kozi dodan je bambusov ugljen i spuzva je crne boje. Na dodir je tvrda poput kamena a vec na prvi doticaj s vodom omeksava do mekoce najfinijeg beauty blendera, lagano dobiva na volumenu i na dodir postaje pomalo sluzava, ne na ljigav nacin, i kad ju koristim na licu osjetim trnce ugode sto ritual umivanja cini potpuno nadrealnim i drugacijim od icega sto sam do sad probala. Koristi se na nacin da se navlazi toplom vodom i laganim kruzenjem opere lice i vrat. Ukoliko se koristi s gelom za ciscenje pomaze da gel dopre dublje i pojacava mu ucinak ali i rok trajanja spuzve se smanjuje. Preporucljivo je koristiti ju do tri mjeseca ili dok se ne pocne raspadati. Nakon koristenja spuzvicu je potrebno samo objesiti za koncic koji je ugraden u nju i ostaviti da se osusi. Takoder se predlaze drzanje u frizideru kako bi joj se produzio vijek trajanja ali tko se sjeti koristiti proizvode iz frizidera? Ni ja.
Potpuno je biorazgradiva jer se naposlijetku radi o biljci i potpuno biljnom sastavu tako da ju nakon koristenja bez imalo griznje savjesti mozete lansirati kroz prozor u napoznato. ;)


Ponavljam, moja koza nije masna ali imam vidljive pore i ponekad mi treba pojacano ciscenje na T zoni tako da spuzvu koristim otprilike tri puta tjedno, prvenstveno  na podrucju nosa i brade a zatim lagano predem po cijelom licu, vratu i ledima koliko mogu dohvatiti jer mi je na tom podrucju koza cesto masnija sto pripisujem slijevanju regeneratora, kako kaze pjesma "mozda gresim al ja sam takvog dojma".


Cijena ove spuzve je oko 10€ a ja sam ju platila duplo manje. Moje misljenje je da definitivno vrijedi uloziti u spuzvicu poput ove, doduse prilagodenu tipu vase koze, jer moje je iskustvo predivan osjecaj umivanja i definitivno ucinkovitog ciscenja sto je evidentno vec nakon nekoliko koristenja. Voljela bih se dokopati verzije sa zelenim cajem, s ruzicastom francuskom glinom ili jednostavne bijele spuzve kako bih ju mogla koristiti svaki dan dva puta. Veliki palac gore!


Jeste li probali koju od Konjac spuzvi za ciscenje? Biste li voljeli? Koristite li pomagala pri umivanju?

Hvala vam na citanju i veliki pozdrav do iduceg posta!! <3

2 comments:

  1. Koristim je i zadovoljna sam lice je toliko mekano nakon nje ma divota i kremica mi nekako bolje sjeda na kožu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelda? Jako lijep efekt ciscenja i jako dobar osjecaj koristiti prirodnu spuzvicu, pokusat cu uloviti jos koji primjerak svakako!

      Delete