Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Sunday 4 December 2016

Kratak prikaz odlicnih korektora - Catrice i Maybelline

Bok!


Danas sam vam odlucila predstaviti svoje korektore kojima je svima namjena prvotno bila izbrisati moje prilicno izrazene plave podocnjake na veoma svijetloj kozi ali s koristenjem su dobili razlicite uloge u mojoj make up rutini a svaki je ispao dobar za nesto.





Prva dva korektora na slikama su braca Catrice Liquid Camouflage, nijansa 010 Porcelain i 020 Light Beige. Rijec je o pravim pravcatim kamuflazama i meni puno drazim nasljednicima poznate Catriceove kamuflaze. Puno su kremastiji i maziviji a opet savrseno prekrivaju nesavrsenosti i veoma su dugotrajni. Ukoliko ih koristite za prekrivanje podocnjaka preporucam obavezno setiranje puderom u prahu jer u suprotnom necete izbjeci uvlacenje u borice. Svjetlija nijansa 010 Porcelain je izrazito svijetla, rekla bih neutralnog podtona, fino se uklapa na nama duhovima, odlicna je za posvjetljivanje lica, uvijek je rasprodana i najlakse je se dokopati neotvorene (!!) u malim drogerijama koje drze Catrice stand. Do nedavno sam koristila nijansu 020 Light Beige koja je zutog podtona i odgovara mi samo preko ljetnih mjeseci, tj dok jos imam ljetne boje. Sad mi je vec pretamna i neupotrebljiva medutim tokom godine cu svakako i dalje nastaviti koristiti obje nijanse kad se zazelim temeljitog prekrivanja svog plavetnila ISPOD ociju.


Sljedeci korektor moje je nedavno otkrice i apsolutni favorit ZIVOTA!  Rijec je o Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye korektoru za kojeg sa na nekoliko strana cula pohvale ali ne bih ga nikad ubacila u kosaricu jer mi cijela ta prica sa spuzvicom na vrhu kroz koju proizvod prolazi nije uopce djelovala uvjerljivo ni promamljivo. Dok se nisam nasla u Drogeriji u centru Dublina, uzasna guzva, ja pokusavam kupiti Fit Me i pitam prodavacicu koja je najsvjetlija nijansa a ona mi kaze nesto u stilu: bolje uzmi ovaj, taj ti je puno bolji. Onako zbunjena u centru te guzve i zenske graje oko NYX ruzeva koji su bas nasuprot Maybelline standa uzimam taj spuzvasti korektor i mislim si, pa nije u interesu toj prodavacici da mi uvaljuje nesto, njoj nije ni iz dzepa ni u dzep a i bas da napokon vidim u cemu je fora. Nisam mislila ni pisati o njemu, nisam tad jos znala hocu li nastaviti s blogom, ali toliko mi je dobar da ga stavljam pofotkanog tek nakon koristenja pa nek se nade, mozda pomognem nekom da se zaljubi kao i ja u svoj odraz u ogledalu bez plavo do crnih kolutova oko ociju.
Da skratim pricu, nijansa koju vidite na slici je jednostavnog naziva Light, zuckasta je ali ponasa se kao savrsen neutralizator raznih boja i zilica na licu, nanosim ga direktno na lice preko fluffy spuzvice pa utapkam kistom ili spuzvicom i jednostavno obozavam koliko je lagan i prirodan na kozi tako da ga koristim svakodnevno, nakon dnevne kreme da tokom dana ne plasim svoju malu bebu i ostale, ne tako bitne ali ipak drage, ukucane. Na kozi djeluje apsolutno prirodno i neprimjetno, posvjetli dijelove na koje ga nanesete i pomladi lice samim tim sto brise tragove umora. Ne znam, nikad ne govorim ljudima da nesto moraju kupiti, najdalje si dopustim preporuciti proizvod ali ovaj jednostavno morate imati ako zelite postici efekt my face but better. Eto!




Zadnji korektor na listi je Maybelline Fit Me u nijansi 10 i rijec je o proizvodu koji je jako jako dugo bio na mojoj Wish Listi pa kad sam ga napokon vidjela na dohvat ruke raspametila sam se od srece! Od svih navedenih to je korektor koji sam prvi kupila u Dublinu i ocekivala sam jako puno od njega. Bila sam zadovoljna, za pocetak, dok mi se nije isprala ljetna boja pa se ispostavilo kako je najsvjetlija nijansa pretamna za mene. Iako sam procitala da je navodna nijansa 15 svjetlija od 10 ja ju nikad nisam vidjela, a kako sam s vremenom naisla na bolje proizvode nisam se pretjerano oko potrage ni strgala. 
Fit Me je sasvim pristojan korektor, prekrivna moc mu nije ludacka ali nikako nije rijec samo o posvjetljivacu, na mojoj kozi je trajan dok ga ne uklonim ali ja sa suhom kozom za to nisam mjerilo jer s trajnoscu proizvoda na licu uglavnom nemam problema Lijepo smo se druzili preko ljetnih mjeseci u Hrvatskoj, kasnije mi je dobro posluzio za vjezbanje konturiranja a kako mu je rok trajanja 6mj od otvaranja vrijeme mu je polako za Empties. Voljela bih ipak probati svjetliju nijansu ako uopce postoji, cisto iz znatizelje, ali objektivno za tim vise nemam potrebe od kad mi se gore navedeni favorit iskristalizirao.



Ostavljam vas sa swatchevima, s lijeva na desno nijanse na ruci su Catrice Liquid Camouflage 010, Catrice Liquid Camouflage 020Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye Light, Maybelline Fit Me 10. Fotografija je nekoliko s raznim pokusajima udara svjetlosti na swatch jer je osvjetljenje u Irskoj cudljivo i nestalno ali nadam se da cete dobiti dovoljno dobar dojam iz prilozenog.





Jeste probale koji od ovih korektora? Imamo li zajednicke favorite? Cime se vi borite protiv podocnjaka ili ostalih nesavrsenosti na licu? Pisite mi a ja vam saljem veliki pozdrav do sljedeceg posta! <3

8 comments:

  1. Odličan post, svi su mi na WL, valjda ću ih se jednom dokopati! :) Koristim Golden Rose novu paletu korektora svakodnevno i prezadovoljna sam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se tih paleta korektora bojim, imam dojam da se ne bih snasla s nijansama i upackala se sva ali izgleda da su ih poceli proizvoditi stvarno funkcionalno :)
      Nadam se da ces uskoro doci do svog primjerka jednog od ovih i sigurno se neces razocarati :)

      Delete
  2. Jedino nisam probala Maybelline Instant anti-age... šteta što on i Fit me nisu više dostupni :(
    Fit me mi je bio odličan, a sad koristim Liquid kamuflažu i obožavam ga <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybelline vrijedi pokusati nabaviti izvana, stvarno je o-o-o-odlican! Kamuflaza je proizvod godine, omjer cijene i kvalitete nenadmasan! :)

      Delete
  3. Koristila sam Fit me nijansu 15 i mmnogo je bolja za područje ispod očiju, dosta je svjetlija. Imam i 10 ali mi se čini previše žuta nekako.
    Trenutno čekam Age rewind da mi stigne pa da i ja konačno probam to čudo :D A što se tiče kamuflaže uvijek moram jednu imati u zalihama, trošim ih kao da ih jedem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaci isti su nam dojmovi :D Tu nijansu 15 nikad nisam vidjela a i sam Fit Me je uvijek rasprodan, valjda ce mi se jednom posreciti pa da ju ubodem...i stvarno cudan izbor numeriranja nijansi...
      Uzivaj u svom Age Rewind primjerku, nadam se da ces ga voljeti :)

      Delete
  4. Ja koristim nijansu Nude od Maybellinea (eye eraser) i savršena je! Čak i na mojim ljubičastim podočnjacima, uskoro i ja pišem recenziju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, napravili su genijalan proizvod! Pisi, spread the word! :D <3

      Delete