Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Wednesday 30 November 2016

Burt's Bees Baby Bee Šampon i gel za pranje i Njegujuće ulje za bebe sa marelicom

Bok!

Prije gotovo mjesec dana postala sam mama jedne bucmaste djevojcice a od trenutka kad sam saznala da sam trudna pocela sam se zanimati za djecju kozmetiku i istrazivati ponudu trzista. Svjesna sam da je tako malim bebama dovoljna samo topla voda kako bi bile ciste ali beauty blogerica u meni nije se mogla pomiriti s tako jednostavnim rjesenjem. Uz kupku u obicnoj vodi predlaze se hidratacija kokosovim uljem cija svojstva volim i cijenim ali s obzirom na to da Bucin tata organski ne podnosi miris kokosa, morali smo mu naci alternativu. Izbor je pao na Burt's Bees Baby Bee liniju za njegu beba.




Burt's Bees Baby Bee Njegujuće ulje za bebe sa marelicom je proizvod koji sam prvi kupila kako bih hranila suhu kozu svoje bebice. Najvise me plasilo ljustenje koze na stopalima, rukama i trbuscicu i htjela sam nesto ekstremno hranjivo ali i 100% prirodno jer beba vrlo cesto rucice gura u usta i tu nije bilo mjesta kompromisu. Bocicu sam kupila u lokalnoj trgovini zdrave hrane ovdje u Dublinu ali linija Burt's Bees proizvoda dostupna je na mnogim web shopovima a vjerujem i ljekarnama na prostorima Balkana medutim u ovu informaciju nisam posve sigurna. Kolicinu od 115ml platila sam 12€ na snizenju i do sad se jedva primjeti da sam ulje uopce koristila koliko je mazivo i koliko malo je potrebno kako bi cijelo Bebino tijelo bilo hidratizirano.. Ulje je kombinacija divnih sastojaka, mahom hranjivih ulja od kojih prevladava miris meda i ulja marelice a tu su jos i ulja sjemenki grozda, psenicnih klica i suncokretovo ulje.

Ulje prekrasno mirise i to je samo prva od njegovih pozitivnih karakteristika. Trebalo mu je samo jedan dan da posve sanira suhe dijelove bebine koze a utrljavala sam ga na kriticne dijelove dva puta dnevno i nastavila jednom dnevno nakon kupanja. Beba uziva u masazi i proizvod se brzo upija ostavljajuci prekrasno nahranjenu kozu a bez masnih tragova na odjeci. Ne mogu vam opisati koliko malo mi fali da ga pocnem i sama koristiti - zasad primjecujem predivan ucinak na kozu ruku s kojima jedino imam pristup ulju. Osim ovog proizvoda ne trebam ni jedan drugi za hidrataciju cak ni na osjetljivom podrucju bebine guze jer koristimo platnene pelene pa vjerujem da do iritacija u buducnosti nece ni doci pogotovo uz ovako hranjivu prevenciju.

Sastojci (INCI): prunus armeniaca (apricot) kernel oil, vitis vinifera (grape) seed oiltriticum vulgare (wheat) germ oil, parfum (fragrance), helianthus annuus (sunflower) seed oilrosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, tocopherol, glycine soja (soybean) oil, beta-carotene, canola oil (huile de colza), limonene.

Burt's Bees Baby Bee Šampon i gel za pranje proizvod je za koji sam se odlucila kako bih njegovala bujnu Bebinu kosicu ali i ustedila na gore opisanom ulju koje se moze koristiti i kao kupka medutim radije ga koristim koncentriranije i izravno na kozu. Sampon mirise identicno kao i ulje i takoder ima divan sastav. Pomjesan s vodom stvara njeznu pjenu i navodi da ne iritira oci ali to nisam isprobavala jer lice ipak ocistim samo obicnom vodom. Bebina kosa nakon pranja je lijepog mirisa i sjaja i iako Bebu kupam svaki dan (mada je to suprotno preporukama patronaznih sestara ovdje ali Bebino uzivanje u kupanju i miran san nakon cijelog procesa su mi ipak vazniji) sampon koristim svaki drugi dan kako bih izbjegla isusivanje, just in case. Gel koristim tako da malu kolicinu istisnem u kupku i pustim da mlaz vode razvije pjenu. Nakon kupanja isperem tragove pjene tusem. Beba se raspameti od uzivanja!

Kolicinu od 235ml platila sam 11€ u Boots ljekarni/drogeriji i takoder vidim da ce mi ovim tempom potrajati nekoliko mjeseci sto mislim da je svakako isplativo pogotovo s obzirom na sastav koji je bez sulfata, parabena, ftalata, mineralnih ulja i parfema kako navodi proizvodac. Iako ja tu vidim parfem...pa sad ako mi netko to moze objasniti bila bih zahvalna.

Sastojci: aqua (water, eau), decyl glucoside, coco-betaine, lauryl glucoside, sucrose laurate, glycerin, parfum (fragrance), betaine, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium chloride, xanthan gum, glucose, citric acid, glucose oxidase, lactoperoxidase, limonene

Burt's Bees Baby Bee linija proizvoda ucinila me iznimno sretnom zbog uspjesne i brze sanacije suhih dijelova Bebine koze isto kao i mirisom, lijepim sastojcima u svojim formulama i cruelty free politikom u proizvodnji. Svakako cu dati priliku jos kojem proizvodu, mozda cak i u Mama Bee liniji proizvoda namjenjenih mamama! :)

Jeste li probale koji od Burt's Bees proizvoda? Cime vi njegujete kozu vasih beba?

Veliko hvala na citanju i saljem vam zagrljaje do sljedeceg posta! <3

6 comments:

  1. Čestitam na bucku bebiću <3 hehe :D
    I vidi ti kako je njoj dobro, kad se mazucka s Burt's Bees mirišljavim mazalicama :D
    Odličan i vrlo koristan članak, hvala ti :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!
      Pa mogu ti reci da uopce ne zivi lose mala buhtlica :D
      Koristan as if imas kakvu novost? ;)
      Hvala tebi! Drago mi je ako je od pomoci!

      Delete
  2. Još jedna blogomama i blogobeba :)) Čestitam ti draga moja od srca ♥♥. Ja ne koristim puno proizvoda na bebi samo kremu za guzu i vlažne maramice, a u kupku stavim Hipp baby ulje i to je to za sada. I mojoj bebici se koža jako perutala prvih mjesec dana, no pedijatrica mi je rekla da samo stavim malo ulja u kupku i da će proći, tako je i bilo :D Burt's Bees proizvodi su odlični, tako da vjerujem da su i ovi za bebe, a koliko znam oni nisu dostupni u RH :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najljepsa! <3 Zahvalna sam na zdravoj bebi koja mi jos uvijek dopusta vrijeme za hobije :) Svakako bebama ne treba puno kozmetike, ja sam u pocetku planirala koristiti samo kokosovo ulje ali nisam ipak odoljela Burt's Beesu. :)
      Bila sam sigurna da sam ih vidjela u nekim ljekarnama, izgleda da imam iskrivljeno sjecanje! Nadam se da ce ih uskoro biti jer su fantasticni <3

      Delete