Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Monday 26 January 2015

Thermopolis - Miteseri i pore, 1:0

Bok!


Danas sam vam pripremila recenziju dva proizvoda uz pomoć kojih sam se uspjela riješiti velikog broja mitesera i držati pod kontrolom širenje pora bez dodatnog isušivanja svoje suhe kože. Nisam sigurna postoji li proizvod koji uspješno eliminira mitesere ili potpuno sužava pore ali je do neke mjere moguće utjecati na izgled kože određenim preparatima. Tko o čemu, ja o Avonu, oba primjerka su opet Avonova, još da su PR proizvodi gdje bi mi bio kraj? :D



Avon Deep Pore Cleansing Scrub ili Peeling za dubinsko čišćenje lica je proizvod koji sam naručila sasvim slučajno jer je dolazio u paketu s tekućim flasterom protiv mitesera koji je htjela isprobati moja prijateljica pa smo podjelile trošak.  Pri prvom susretu bila sam uvjerena da će biti preagresivan za moju kožu ali ugodno sam se iznenadila. Riječ je peelingu dovoljno jakom da osjetite njegove čestice a opet nedovoljno grubom da bi nadražio kožu. Pomalo hladi i nije baš ugodno doticati blizinu područja očiju ali na ostatku lica se ne ponaša nimalo agresivno. Osim na licu znam ga koristiti i na gornjem dijelu leđa koje ponekad bude masnije zbog slijevanja maske i regeneratora s kose prilikom tuširanja i u tu svrhu je isto jako dobar. Dolazi u sivoj tubici i količina mu je 125ml što će vam potrajati mjesecima. Puna cijena  mu je 53kn, trenutno ga možete nabaviti za 37kn. Na proizvodu je navedeno da bi u slučaju isušivanja trebalo reducirati upotrebu na svaki drugi dan no ja ga koristim jednom do dva puta tjedno jer je riječ o peelingu koji bi ipak bio prejak za češće korištenje. Imam dojam da bi osobama s masnijom kožom bio još draži. Sadrži salicilnu kiselinu.


Kod ovog proizvoda mi se najviše sviđa što vidim instant učinak. Nakon čišćenja koje ne potraje ni minutu ostaje mi čista koža s umanjenim porama i manje vidljivim miteserima. Nemam pojma kako se to dogodi ali vam kažem ono što vidim. O utjecaju na prištiće ne mogu govoriti jer problema s njima nemam, eventualno ponekad iskoči neki pms revolucionar ali na to ne računam. :)


Sastav: Water/Eau, Kaolin, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Silica, SD Alcohol 40-B, Glycerin, Bentonite, Oryza Sativa (Rice) Starch, Polyethylene, Sodium Chloride, Polysorbate 20, Glyceryl Stearate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Thiodipropionic Acid, Xanthan Gum, Glycolic Acid, Zinc Hexapeptide-11, Hexapeptide-11, Capryloyl Glycine, Sarcosine, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Retinyl Palmitate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Hexylene Glycol, Butylene Glycol, Tocopherol, Carbomer, Parfum/Fragrance, Menthol, Methylparaben, Disodium EDTA, Titanium Dioxide/CI 77891, Blue 1 Lake/CI 42090. 

Planet Spa Dead Sea Minerals Facial Mud Mask ili Maska za lice s mineralima mrtvog mora je sljedeći jako dobar primjerak u saniranju viška masnoće na koži lica a vidjela sam da se i mnoge blogerice slažu s mojim mišljenjem. Maska je također u sivoj tubici, sadrži 75ml proizvoda i kako ju ne koristim često, točnije jednom do dva puta mjesečno, tubica mi jako dugo potraje. Nanosim ju u tankom sloju na područje nosa i brade i ostavim dok se ne osuši, potom isperem. Koža ostaje čista, osvježena i meka. Puna cijena proizvoda je 75kn ali često je na sniženju, u trenutnom katalogu je dostupna za 39kn a ponekad je još jeftinija.


Nakon tretmana ovom maskom ostaje osjećaj čiste ali i nahranjene kože i rado ju nanosim kad se zaželim kućnog spa doživljaja. Miris maske nije intenzivan i jako je ugodan, da se zadržava na koži, što nije slučaj, ne bi mi nimalo smetalo.


Sastav: Aqua, Kaolin, Glycerin, Bentonite, Alcohol Deant., Butylene Glycol, Talc, Dipropylene Glycol, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Hidrated Silica, Disodium Edta, Parfum, Maris Sal, Silt, CI 77947, CI 77891, CI 77499, CI 77007.


Oba proizvoda napravila su izvanredan rezultat na mom licu koje je suho ali sklono stvaranju mitesera na nosu i lagano proširenim porama oko nosa te s malo masnijom bradom. U mom slučaju nije potrebna česta upotreba da bi lice ostalo čisto i sviđa mi se što nisu nimalo agresivni na suhim dijelovima. Nakon korištenja stavim hidratantnu kremu kako ne bi došlo do zatezanja i mirna sam bar tjedan dana do sljedećeg peelingiranja ili maske. Imate moje preporuke!

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Kako se vi borite s miteserima i vidljivim porama?

24 comments:

  1. Ova planet spa maska mi se čini stvarno jako jako dobra i mislim da bi se mojoj koži jako svidjela :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dovoljno je nježna za suhu kožu a opet lijepo tretira masnije dijelove, mislim da bi se mnogima svidjela. :)

      Delete
  2. Imam ovu planet spa masku i meni nije ništa posebno :/ Nije mi pomogla smanjiti pore, a nije mi ni isušila prištiće.. Bolji učinak mi ima moja DIY maska od zelene gline :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja koža nije strašno zahtjevna, samo suha a oba ova proizvoda su mi lijepo djelovala na lice, maska više na mitesere a peeling na pore.
      Uglavnom DIY proizvodi tuku kupovne, nadam se da ću se jednom uspjeti natjerati da si nešto sama složim. :D

      Delete
  3. Planet Spa proizvode inače volim i mislim da su stvarno kvalitetni. Piling mi je interesantan, volim kad se zrnca osjete na koži, naravno ne prejako. Imam masnu T-zonu i mislim da bi mi odgovarao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Planet Spa su stvarno super proizvodi a uz to tako dobro mirišu! Meni se isto sviđa peeling s "karakterom". :)
      Ako ikad probaš ovaj obavezno javi dojmove! :)

      Delete
  4. Inače koristim Lush svježe maske za lice ili sama doma radim masku od zelene gline. Moram priznati da Planet Spa Dead Sea Minerals Facial Mud Mask djeluje baš obećavajuće, idem je odmah potražiti u online katalogu ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lush, zasad samo sanjarim o njemu, baš bih voljela bilo što njihovo probati! Planet Spa je super maska za nas koji nismo u stanju složit si sami svoj tretman. :D

      Delete
  5. Piling sam imala, a maska je gotovo stalna postava u mojoj kupaoni. Ne loši proizvodi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peeling je meni sjajan a maske uvijek rotiram od Planet Spa i do sad sam imala samo jedno negativno iskustvo (India Intensity), sve ostale su mi bile na svoj način dobre. Sad kad sam se opskrbila dobrim čistačima dobro bi mi došlo nešto hidratizirajuće za ostatak lica. :)

      Delete
  6. Joj kolike ja muke mucim sa miteserima i nista ne pomaze kako treba, malo se ociste i za 2-3 dana opet borba :/ moram zapisati i ovo pa kupiti nekad mozda bar to pomogne lijepo si nahvalila pa cu se nadati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miteseri su užasno tvrdoglavi. Meni je u srednjoškolskim danima pomoglo profesionalno čišćenje mitesera na jedan duži period ali vratili su se a sad se imam s čim protiv njih boriti. :)

      Delete
  7. Zanimljivo meni sve izgleda :D Trenutno trošim 2 pilinga, a maske radim sama :) Mislim da bi radije uložila u zelenu glinu pa svašta nešto mišala s njom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puno slušam o zelenoj glini i zvuči mi baš zanimljivo, morat ću to jednom isprobat kad prestanem bit lijena za diy projekte :D

      Delete
  8. Avon ima odlične stvarčice, volim njihove proizvode. :)) Daj nagovori frendicu da napiše recenziju tih flastera, baš sam gledala nedavno i mislila jel da naručim il ne...ček, jel se radi to o onom gelu koji se pretvara u flaster? Il sam ja pobrkala lončiće :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, to je taj proizvod! Ispitat ću kako joj se sviđa, nešto mi se nećka oko gostujuće recenzije. :D

      Delete
  9. Masku sam baš nedavno naručila, ali ju još nisam stigla isprobati, a za ovaj piling si me jako zainteresirala, a kad sam čula da djeluje na mitesere i da bi ga voljela masna koža razvukla sam osmijeh ko malo dijete :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maska je baš dobra i čula sam na njen račun puno pohvala ali i ravnodušnih komentara no iza peelinga stvarno stojim, odličan mi je i mislim da bi ti se mogao svidjeti pogotovo zbog masne kože. Ako ga nabaviš i ne bude ti odgovarao ja ću ga rado otkupiti :D

      Delete
  10. Taj prvi proizvod nisam probala, ali mi je Avon blatna maska super. Volim joj i ucinak, miris, ma sve. Probala sam i kremu za ruke i body butter iz te linije u super mi je. Ne znam jesi probala, ali dobra mi je i njihova maska sa rasuli glinom, ona cini mi se da je turskish spa, a nedavno sam probala i Marrakesh liniju sa rasuli glinom i uljem ruze. Nesto je drugacije konzistencije, nije od onih koje se stvrdnjavaju, ali isto divno cisti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od Dead Sea linije sam probala samo tu masku i kako mi je odlična naručila sam si set proizvoda s marokanskom ružom u kojem je jedan od proizvoda ta maska o kojoj pričaš, sa glinom. U setu su još vodica za lice i ulje za tijelo i kupku i to je tako lijepo upakirano u kutijicu da mi je žao uopće otvarati još. :D Drago mi je da dobro čisti, razmišljala sam taj paket ostaviti za poklon ali sad mislim da ipak neću, hihihi, evil laugh.

      Delete
  11. planet spa mi je najdraza linija i imaju super proizvode

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni također, čak i ako se zalomi koji proizvod da ne obavlja dobro posao ne mogu se naljutiti jer svi tako predivno mirišu. :)

      Delete
  12. S obzirom da imam masnu kožu moraću naručiti i isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurna sam da će ti se svidjeti ako imaš masnu kožu! U svakom slučaju ovi proizvodi ne mogu naškoditi. :)

      Delete