Kontakt

thermopolisdelac@gmail.com

Monday 19 January 2015

Liebster Blog Award

Bok!

Danas sam postigla najgoru manikuru koju sam ikad mogla zamisliti na svojim noktima i cijelo vrijeme razmišljam o Glee Tree i kako bih se sramila da me vidi s tim užasom. Razočarala me Maybelline Colorama Bleached Neons nježno narančasta bočica koju sam ugrabila u košarici sa sniženjima za koje sam se zaklela da se više neću hvatati, ali eto, pokleknula sam. Čini mi se po recenzijama da je super lak u pitanju ali ovom mom je vjerojatno rok upotrebe istekao preklani, bar takav trag ostavlja. Izgleda žuto na slici ali nisam se uopće trudila uhvatiti realnu boju jer je tekstura promašaj i bitni su failovi na noktima. :(


Nije Glee Tree asocijacija na lošu manikuru nego me razmišljanje o noktima, kojima se gospođica izuzetno uspješno bavi, navelo da ispunim danas jednu lijepu blogo zadaću a to je Liebster Blog Award za koji me je nominirala! Hvala ti još jednom Glee, veliko mi je postignuće biti spomenuta na jednom od najdražih blogova. <3

Sukladno pravilima moj je zadatak odgovoriti na pitanja koja mi je postavila osoba koja me je nominirala, zatim postaviti nekoliko (ili u ovom slučaju jedanaest) pitanja istom broju blogova koje bih i sama trebala nominirati. Cilj je popularizacija manje čitanih blogova ili jednostavno bolje upoznavanje djevojaka koje stoje iza silnih recenzija na blogu. :)

Pa krenimo s odgovorima!

1. Why did you start your blog?
Šta ti bi pa si započela blog? :Đ
- Potakla me ljubav prema pisanju spojena s početničkim zanosom prema kozmetici i ogromna količina neutrošenog slobodnog vremena. Našla sam se u situaciji u kojoj nemam apsolutno nikakvih obaveza i očajnički mi je trebao hobi pa sam odgovor našla u piskaranju i rodio se moj mali blog. :)

2. What is your favorite type/theme of posts to write/read?
Kakve tipove/teme postova volite pisat/čitat?
- Jako volim empties i new in postove; u prvima se nalaze uglavnom brzopotrošni proizvodi koji ne zahtijevaju posebnu recenziju a u par riječi se mogu sasvim dobro predstaviti dok se u drugima osjete ushit u vezi novih stvarčica i početni dojmovi pa mi je to strašno simpatično čitati, uz njih često sanjarim, volim ih više nego wish list postove! :)

3. What colored nail polish makes you happy?
Koja boja laka Vas usrećuje?
- Definitivno mint boja, nježna zelenkasta na noktima bilo koje dužine mi je tako vedra i lijepa i točno to - baš me usrećuje! :D

4. What makeup product do you love to use, but you think you're bad at using it?
Koji makeup proizvod volite koristiti, ali mislite da ste loše u korištenju istoga?
- Korektor na područje podočnjaka. S njim nikako na zelenu granu, uvijek od njega uspijem dobiti neke neprikladne grudice. Sjenila također, nisam baš vična blendanju i uvijek pretjeram s nanošenjem pa uspijem dodatno naglasiti podočnjake i raširim sjenilo u radijus od cijele glave i onda to sve obrišem, nacrtam liniju tuša i pošaljem sav posao kvragu. Kad nemam strpljenja ili vremena čak takva izađem van a u zadnje vrijeme glumim da "isprobavam nešto za blog". :D

5. What product did you go crazy about after reading about it on blogs?
Za kojin ste proizvodon poludili nakon što ste o njemu čitali po blogovima?
- Definitivno Essence Lash Princess, micelarne vodice, organska kozmetika, dvofazni čistači, palete sjenila, zapravo moja sadašnja kolekcija kozmetike gotovo cijela podliježe utjecaju blogerica.

6. Do you have a topic you want to write about, but you're worried about the readers reactions?
Imate li neku temu o kojoj bi pisali, ali Vas zabrinjava moguća reakcija čitatelja?
- Moram priznati da prije svakog objavljivanja posta imam nedoumice, nikad nisam uvjerena da je ono što sam napravila baš sasvim dobro i dok sam privatno veoma otvorena i komunikacija s nepoznatim ljudima mi ne predstavlja problem online sam čak pomalo i sramežljiva što baš i nema previše smisla. :D

7. How did your close ones react to your blog?
Kako su Vaši najbliži reagirali na Vaš blog?
-Prihvatili su to kao nešto najnormalnije i vjerojatno im je laknulo što ću beskrajne rasprave o proizvodima koje imam-volim-želim prenijeti na ljude koje to zapravo i zanima :D Najviše mi se sviđa što su me počeli pitati za savjet kad ih zanima neki proizvod što mi je veliki kompliment :)

8. What do you love to do during your free time (except writing, reading blogs)?
Šta volite radit u slobodno vrime (pisanje, čitanje blogova se ne računa)?
- Volim čitati i provoditi vrijeme sa svojom kujom Lunom :) Osim toga moj moto je: Kod kuće je lijepo ali svuda je najljepše! :D

9. If money wasn't a problem, what would be the first thing you would do?
Da novac nije problem (PARE NISU PROBLEM, PARA NEMA ahahah :'( ), šta bi prvo napravili?
-Razapnite me ali moj prvi potez bio bi slijed nekoliko estetskih korekcija, giga mega shopping s prijateljicama i lutanje svud po svijetu s najdražim ljudima! :)

10. What shows piss you off, but you can't stop watching them?
Koji Vam showovi dižu tlak na milijun, pa ih opet gledate? (whatup reality tv)
-Uh, ne pratim baš reality show program a ono što pogledam ima veze s pjevanjem i gledam linkove koji me ne živciraju :D

11. If you could change 1 thing about the world, what would you change?
Da morete prominit 1 stvar u vezi cilog svita, šta bi prominili?
-Postojanje kamata, jednostavno bih ih ukinula - koliko si dužan, dužan si. Mislim da bih time ukinula lijepo upakirano moderno ropstvo, kakva plemenitost! :D

Kako ne znam blogericu koja nije već bila nominirana za ovaj tag neću ponavljati nominacije niti postavljati pitanja već ću se jednostavno za kraj još jednom zahvaliti dragoj Glee i pozdraviti vas sve do idućeg posta beauty-blogerske prirode! :D

Kako vam se sviđaju off topic postovi? Kako to da ste vi pokrenule svoje beauty blogove?
Što je pošlo po krivu s mojom neon manikurom?! :D



Edit!!!

Osim Glee Tree naknadno su me za ovaj tag nominirale još dvije blogerice, Monna Beauty i  Glitter Snowflake pa sam odlučila dopuniti ovaj post, odgovorima na pitanja koje su postavile. :)
Drage djevojke, puno vam hvala na nominaciji! <3

Slijede Monina pitanja!

1.Vaš najomiljeniji losion za tijelo?

- Omiljeni losion za tijelo mi je Planet Spa učvršćujući maslac za tijelo s ekstraktom kolimbijske kave, iz Avona, koji me oduševio teksturom, mirisom, hidratacijom i nitko me neće razuvjeriti od toga da je stvarno imao odlično anticelulitno djelovanje u vrijeme moje totalne fizičke neaktivnosti. Potrošila sam ga brzinom munje i čekam prikladno sniženje kako bih ga opet kupila, ovaj put bi to moglo biti čak i uz pripadajući peeling.

2.Na koji način se najbolje opuštate?

- Na mene opuštajuće djeluje kad znam da me u toku dana čekaju neke obaveze i da će dan biti dinamičan. Tad ustanem nekoliko sati ranije, dovoljno da popijem kavu, prosurfam malo po postovima, razbudim se, našminkam se bez žurbe i spremna na sam na vrijeme za sve izazove. Taj ritual mi ulijeva osjećaj sigurnosti, da sam spremna na sve i da sam imuna na stres. :)

3. Koje grickalice su vam najomiljenije?

- U posljednje vrijeme volim kokice, najdraže su mi one s maslacem koje se pripremaju u mikrovalnoj, i zapravo paše mi svaki junk food a trudim ga se zamijeniti voćem što mi ne polazi baš uvijek od ruke.

4. Omiljena maska za lice?

- Volim Planet spa maske, dugo nisam probala ni jednu drugu marku kad su mi one nekako uvijek pri ruci. Trenutno mi je najdraža maska s mineralima mrtvog mora koja mi lijepo čisti kožu. :)

5. Knjiga koja vas je oduševila?

- U mom dugom čitalačkom stažu samo je jedna The knjiga koja mi prva padne na pamet kad je riječ o omiljenim knjigama a to je Krležina Na rubu pameti. Oduševila me kao ni jedna druga i maknula predrasude o Krleži kao teškom i nerazumljivom književniku. Isto tako žao mi je što sam ju tako rano pročitala jer mi nakon nje ni jedna druga više nije dovoljno snažna.

6. Omiljena boja ruža za usne?

- Sve nijanse ružičaste boje kod mene imaju zeleno svijetlo i sve ih rado nosim. Sve su mi boje ruževa lijepe ali pink mi najbolje stoje. :)

7. Šta jedna žena uvijek mora imati u torbi?

- Vlažne maramice! Nema tog gafa kojeg vlažne maramice ne mogu popraviti :D Što me podsjetilo da si moram kupiti paketić ;)

8. Najomiljenije rumenilo?

- Rumenilo imam samo jedno a to su svjetlucave perle iz Avona. Nisam baš od rumenila, nikako s njima nisam spretna i u zadnje vrijeme razmišljam kako bih to trebala promijeniti. Već sam si nabavila četkicu i sad razmišljam koje bi mi moglo biti prvo pravo rumenilo :)

9. Gdje bi ste željele otputovati?

- Definitivno na Island. Obožavam zimu i snijeg a privlače me priče o gejzirima i mentalitetu koje vlada tamo tako da se nadam da ću imati priliku jednog dana otići posjetiti taj otok. :D Ako ne već na Island onda barem u Moskvu! :)

10. Šta je to što već dugo želite da kupite?

- Crna kožna jakna čiji rukavi će mi biti dovoljno dugi sa zlatnim cifom i detaljima :) Za tim patim godinama a vjerojatno će mi potraga biti pri kraju čim počnem zarađivati jednog dana :)

11. Kafa ili čaj?

- Definitivno kava, ja sam coffee person, uživam u kavi, kafi, kahvi, sve kod mene prolazi i do te mjere sam ovisna o njoj da uopće nisam u stanju za normalnu socijalizaciju ako ne popijem kavu. Nisam uopće ponosna na sebe što sam se dovela do takvog stanja ali, eto, tješim se da ima i gorih ovisnosti. :)


Sljedeća pitanja stižu mi s Glitter Snowflake bloga!

1. Vaša omiljena maskara?

- Bez konkurencije to je Essence Lash Princess maskara, dok ju nisam imala nisam ni znala da imam trepavice i što se sve s njima može učiniti! :D

2. Vaš omiljeni parfem?

- Trenutno je to Armani Code koji mi je odličan za zimsko razdoblje. Imam ga od prošle zime, opasno se bliži kraju tako da sam ga počela štedljivije koristiti jer mu nisam još našla dostojnu zamjenu.

3. Jedan proizvod koji vam je dugo na wishlisti?

- Na wishlisti su mi dugo proizvodi Green Girl prirodne aromakozmetike, ni sama ne znam zašto se još nisam potrudila malo više da nabavim neke od proizvoda koji mi djeluju primamljivo. Najviše bih voljela probati ulje za čišćenje, kremice za područje oko očiju, losione, ma sve!

4. Da li imate sretan broj i koji je to?

- Ne mogu reći da imam sretan broj ali nekako mi je broj 2 posebno drag. Nemam čak ni konkretan razlog za to, možda je riječ o nečem podsvjesnom. :)

5. Vaše omiljeno godišnje doba?

- Zima. Zimi je najveća koncentracija blagdana, još ako padne snijeg onda je cijeli svijet oko mene topao a vani hladan, sa šljokicama, poklonima i kolačima, ma prekrasno, obožavam zimu!

6. Što najviše volite čitati na drugim blogovima?

- Vidi odgovor broj 2 kod pitanja koje je postavila Glee Tree ;)

7. Vaš omiljeni ruž?

- Trenutno je moj omiljeni ruž Avonov Hidrokolor u nijansi Sunny Pink. :)

8. Vaš omiljeni lak za nokte?

- Omiljeni su mi u zadnje vrijeme Smart Girls Get More lakovi za nokte jer su povoljni, preslatko pakirani, brzo se suše a trajnost im je odlična pa gotovo svaki put kad se nađem u redu pred blagajnom u dm-u ugrabim neki za koji mi se učini da mi baš jako treba. :)

9. Najveće make up greške su...?

- Po meni su to prejako narumenjeni obrazi i izostavljanje pudera na području vrata. :)

10. Vaš omiljeni odjevni predmet?

- Omiljeni odjevni predmet su mi vestice i košuljice to jest odjevni predmeti koji se nabace na majicu kad zahladi (ili kad želim sakriti trbuh nakon obilnog jela) a da su u živahnim bojama to je isto poželjno. Također volim cipele i tenisice u živim bojama i općenito volim imati bar nešto šareno na sebi. :)

11. Da li redovno čistite svoje četkice za make up?

- Imam jako malu kolekciju četkica tako da ih htjela-nehtjela čistim svaka dva, tri dana. Čak mi je taj posao zabavan, zamišljam kao da perem svoje ljubimce ali nema opiranja i špricanja ;)


Drage djevojke hvala vam na tagu, bilo mi je strašno zabavno odgovarati na vaša pitanja, jedva čekam neke nove blogo izazove! <3

12 comments:

  1. hahahahahah ženo <3 Odlični odgovori, potpisujem sve. :)Što se tiče posebno podočnjaka, ja mislin da san gora vrlo od tebe, jednostavno ne ide i nadan se da će se to u ovoj godini prominit a bolje i za mene i za tebe :D Ali nu, početnice smo, naučit ćemo :D Za neon ti preporučujen da staviš prvo sloj bilog laka pa tanka 2 sloja ovoga. I poseži u 'kutijice sa sniženim prozvodima', sve se može iskoristit, meni su one spas ponekad :D Hvala ti puno na svim pohvalama, odman mi je i ponediljak i tjedan prekrasan <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na savjetu, nisam imala pojma da mi treba bijeli, tko bi to sve znao? :D
      Uh, u tim kutijicama bude svakakvog junka, ja volim da je sve novo, skupo i da si ne mogu priuštiti :D I ti si meni uljepšala tjedan i blogovanje nominacijom! <3

      Delete
  2. bas me cudi da je tako los lak? ja imam iz te kolekcije pastelno roze oraz i zeleno i svi su perfektni do jednog.uz tanak sloj krec belog laka, i svu su neonci na neonkom svetlu.probaj ga jos jednom :) bar
    lep pozdrav !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vjerojatno nije stvar u laku nego u meni, nisam bila upoznata s tom kreč lak tehnikom u rukovanju s neoncima :D Sad imam razlog za kupovinu novog laka, hvala! :D

      Delete
  3. Eto, ja sam zaboravila napisati usvojim odgovorima da bih i ja pod poneku estetsku korekciju :D hvala što si me podsjetila :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi žene, nikad zadovoljne. Pred običnim pukom se to ne usudim ni izgovoriti ali znam da me ovdje razumiju :D

      Delete
  4. Nemam te neonce, ali sam s Maybelline Colorama lakovima bila zadovoljna, a što se dogodilo s tvojom manikurom je baš neobično :D Volim off topic postove jer su drugačiji i kroz njih se odlično može upoznati blogerica koja piše blog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ili je prastar lak bio u kutiji sa sniženjima ili sam ja stvarno tako smotana ali balončići u laku i sto godina sušenja mi nikako nisu sjeli. Drago mi je da ti se svidio post ali trebat će mi još vremena da se skroz opustim na vlastitom blogu :D

      Delete
  5. Drago mi je da si odgovorila na pitanja i svidjaju mi se odgovori :D i ja najvise volim ruzicaste ruzeve ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš je bilo zabavno! :D Imamo sreće s pink ruževima - najzastupljeniji su :D

      Delete
  6. Hvala na odgovorima, mnogo mi se dopadaju. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi na tagu. uživala sam u odgovaranju :D

      Delete